Skip to main content

Καράογλου: Το ΕΣΥ σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα θα αντέξει ό,τι και να γίνει

Τα λύματα δείχνουν σαφείς τάσεις μείωσης του ιικού φορτίου, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό, και το αποτέλεσμα θα φανεί τις αμέσως επόμενες ημέρες»

Το εθνικό σύστημα υγείας σε επίπεδο Θεσσαλονίκης, σε επίπεδο Βόρειας Ελλάδας, αντέχει, ενισχύεται συνεχώς και θα αντέξει ό,τι και να γίνει, επεσήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδιος για ζητήματα Μακεδονίας Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο ΥΜΑΘ για την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή.

Ο κ. Καράογλου τόνισε πως μέσα από τη συζήτηση που έγινε προέκυψε η ανάγκη να συνεχιστούν τα μέτρα και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι όσο περισσότερο γίνεται "για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα".

"Η κυβέρνηση δεν βιάζεται, παρακολουθεί πάντοτε την εξέλιξη της πανδημίας και θα αποφασίσει αναλόγως μετά την εισήγηση των ειδικών" πρόσθεσε και υπογράμμισε το αισιόδοξο μήνυμα που προκύπτει από την επεξεργασία των λυμάτων της πόλης. "Τα λύματα δείχνουν σαφείς τάσεις μείωσης του ιικού φορτίου, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό και τα αποτελέσματα αυτά θα φανούν τις αμέσως επόμενες ημέρες".

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη της πιστής τήρησης των μέτρων και εκτίμησε πως " όλα θα εξελιχθούν ομαλά". "Είναι ένας πόλεμος εναντίον ενός δυνατού, άγνωστου μέχρι πρότεινος, εχθρού, τον οποίο είμαστε βέβαιοι ότι θα αντιμετωπίσουμε.

Το σημαντικό είναι να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν λιγότερες ανθρώπινες απώλειες, να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα κρούσματα" κατέληξε ο υφυπουργός.