Skip to main content

Καρατόμηση Τσαβλή - Ακριτίδου από Ζέρβα για τους εκτός λίστας εμβολιασμούς

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάλλαξε των καθηκόντων της την αντιδήμαρχο Παιδείας και κάλεσε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να υποβάλει την παραίτησή του

Ραγδαίες εξελίξεις στον δήμο Θεσσαλονίκης φέρνει η δημοσιοποίηση του θέματος με τους εκτός λίστας εμβολιασμούς εκτός σειράς, καθώς δύο κορυφαία στελέχη της διοίκησης φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση (δείτε εδώ).

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σήμερα απάλλαξε των καθηκόντων της την αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου, καθώς η ίδια αρνήθηκε να παραιτηθεί, και κάλεσε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή να υποβάλει την παραίτησή του στο Σώμα.

Ο Δήμαρχος τους ανακοίνωσε ότι λόγοι ηθικής τάξης δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τις καταγγελίες για τις παρατυπίες στους εμβολιασμούς στα δύο ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, υπόθεση για την οποία έχει ήδη παρέμβει εισαγγελέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr ο κ. Τσαβλής είναι πνευμονολόγος στο ένα από τα δύο ιδρύματα, στο οποίο φέρονται να εμβολιάστηκαν εκτός σειράς άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος. Σε ό,τι αφορά την κ. Ακριτίδου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να εμβολιάστηκε η ίδια εκτός σειράς στο ένα από τα δύο ιδρύματα στο οποίο είναι γιατρός η κόρη της.