Δευτέρα 16 Μαΐου 2022
x

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΜΑΪΜΟΥ» ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΜΑ

Ενώ μέχρι σήμερα οι δύο υπάλληλοι είχαν τεθεί σε αργία ενός έτους, αποφασίστηκε να τεθούν σε οριστική παύση των καθηκόντων τους.

Σε οριστική παύση των καθηκόντων της έθεσε το Α’βάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, τη διοικητική υπάλληλο που εμπλεκόταν στην υπόθεση εικονικών εμβολιασμών στον Παλαμά Καρδίτσας, καθώς επίσης και τη νοσηλεύτρια του ίδιου Κέντρου Υγείας, η οποία έκανε χρήση πιστοποιητικού από εικονικό εμβολιασμό.

Μέχρι σήμερα, οι δύο υπάλληλοι είχαν τεθεί σε αργία ενός έτους. Πλέον, αποφασίστηκε να τεθούν σε οριστική παύση των καθηκόντων τους.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας τον Σεπτέμβριο και άρχισε να ξετυλίγεται όταν κάποιος παρατήρησε τυχαία ότι έλειπε η σφραγίδα γιατρού από έγγραφα που συμπληρώνουν οι πολίτες που εμβολιάζονται. Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν δεκάδες εικονικοί εμβολιασμοί, με τη διοικητική υπάλληλο να φέρεται ότι βεβαίωνε στο σύστημα εμβολιασμού πολίτες που είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, χωρίς να έχουν καν βρεθεί στο εμβολιαστικό κέντρο.

Την πρόδωσε το μοτίβο δράσης

Η διοικητική υπάλληλος είχε εφοδιάσει με πιστοποιητικά εμβολιασμού συγγενικά της πρόσωπα αλλά και άλλα άτομα, στην πλειοψηφία τους αντιεμβολιαστές.

Ωστόσο, την «πρόδωσε» το επαναλαμβανόμενο «ανώμαλο μοτίβο» στις καταχωρήσεις της από υπηρεσιακό τάμπλετ νοσηλεύτριας του εμβολιαστικού κέντρου στον Παλαμά, καθώς-βάσει των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη-φέρεται να παρακολουθούσε τη ροή προσέλευσης των ραντεβού στην ημερήσια λίστα του εμβολιαστικού κέντρου και όταν υπήρχαν κάποια εμβόλια αδιάθετα, τότε έβαζε στις πρώτες θέσεις της λίστας αναμονής τα άτομα της επιλογής της, ώστε να εμφανιστούν ως εμβολιασθέντα με αδιάθετες δόσεις, καταστρέφοντας στη συνέχεια τα εμβόλια που περίσσευαν στα αλήθεια.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ