Skip to main content

Καρυπίδης: Ημαθία, Πιερία και Πέλλα να υπάγονται στη Δυτική Μακεδονία

Ο περιφερειάρχης της Δυτικής Μακεδονίας πρότεινε τη χωρική διεύρυνση της περιφέρειας με προσάρτηση νομών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Την επέκταση της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την προσάρτηση ορισμένων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας πρότεινε ο νυν και υποψήφιος για τις επερχόμενες εκλογές περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης.

Σε εκδήλωση για την παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων με τον συνδυασμό του «Ανατροπή - Δημιουργία», ο κ. Καρυπίδης ρωτήθηκε από πολίτη «τι παραπάνω θα μπορούσε να γίνει από εδώ και στο εξής», με τον περιφερειάρχη να προτείνει τη χωρική διεύρυνση της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Ημαθία, την Πέλλα και την Πιερία.

Σκοπός όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού είναι η «μείωση του πλασματικού κατά κεφαλήν εισοδήματος των πολιτών ελέω ΔΕΗ και δημογραφικού προβλήματος,  και με ταυτόχρονη αναβάθμιση των χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα και πόρους όλων των κάτοικων της νέας αυτής Περιφέρειας που έτσι και αλλιώς  περιλαμβάνει κοινά χαρακτηριστικά των κατοίκων σε πολιτισμό, αγροτικό τομέα και δίκτυα μεταφορών».

«Με αυτή την μεταρρύθμιση η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας θα αποκτήσει διέξοδο στην θάλασσα και οι πολίτες της Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας απελευθέρωση από τον στραγγαλισμό των κονδυλίων τους από την «υδροκέφαλη» Θεσσαλονίκη και Αθήνα», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.