Skip to main content

Κάρτα καυσίμων: Ανοίγει μέσα στην εβδομάδα η πλατφόρμα - Οι δύο επιλογές για την επιδότηση

H πλατφόρμα για την κάρτα καυσίμων θα ανοίξει εντός της τρέχουσας εβδομάδας - Θα επιδοτείται η αγορά βενζίνης, πετρελαίου και υγραερίου κίνησης.

Θέμα ημερών αποτελεί πλέον η πρεμιέρα της πλατφόρμας για την επιδότηση καυσίμων.

Πρόκειται για το μέτρο της κάρτας καυσίμων, με την οποία θα επιδοτείται η αγορά βενζίνης, πετρελαίου κίνησης και υγραερίου κίνησης τον Απρίλη, τον Μάιο και τον Ιούνιο. Το πλαίσιο για τα καύσιμα προβλέπει ένα «κούρεμα» 22 λεπτών του ευρώ ανά λίτρο για την ηπειρωτική χώρα (έως 40 ευρώ) και 27 λεπτών ανά λίτρο για τα νησιά (έως 50 ευρώ).

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida.gr, η πλατφόρμα για την κάρτα καυσίμων θα ανοίξει εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Η κάρτα καυσίμων και το μπόνους των 5 ευρώ

Όσοι ακολουθήσουν τη διαδικασία για την κάρτα καυσίμων θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο τρόπους:

α) Έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στο smartphone. Σε αυτή την περίπτωση δεν κατατίθεται ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό, αλλά ο δικαιούχος θα πάρει έξτρα 5 ευρώ.

β) Κατάθεση του ποσού της επιδότησης καυσίμου στον τραπεζικό λογαριασμό. Σε αυτή την περίπτωση χάνεται το μπόνους των 5 ευρώ.

Επιδότηση καυσίμων: Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Με το μπόνους των 5 ευρώ, τα ποσά των επιδοτήσεων έχουν ως εξής:

Αυτοκίνητα

45 ευρώ στην ηπειρωτική Ελλάδα (40 χωρίς το μπόνους)
55 ευρώ στα νησιά (50 χωρίς το μπόνους)

Μοτοσικλέτες

35 ευρώ στην ηπειρωτική Ελλάδα (30 χωρίς το μπόνους)
40 ευρώ στα νησιά (35 χωρίς το μπόνους)

Δικαιούχοι θα είναι φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων επαγγελματιών, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ και φορολογική κατοικία στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι το μέτρο επιδότησης καυσίμου θα ισχύσει για τρεις μήνες και για τα πρώτα 60 λίτρα καυσίμου (180 λίτρα για το τρίμηνο).