Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
x

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΔΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΓΩ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Σε υψηλή επιφυλακή βρίσκονται σήμερα οι αρχές στην Κασσάνδρα της Χαλκιδική λόγω του μεγάλου κινδύνου πυρκαγιάς που υφίσταται σήμερα.

Στην απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων σε δασικές περιοχές της Κασσάνδρας προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής λόγω της σημερινής υψηλής επικινδυνότητας πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα από 08:00 της 2 Ιουλίου μέχρι 08:00 της 3 Ιουλίου στη Χερσόνησο Κασσάνδρας (Περιοχή Μεσονήσι, κορυφογραμμή από Κασσανδρινό μέχρι Λουτρά Αγίας Παρασκευής)

Για την εφαρμογή του μέτρου ακολουθείται ο  σχεδιασμός της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Πολυγύρου.

Τα σημεία ελέγχου και απαγόρευσης εισόδου τηρούνται με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. στην συμβολή των δασικών δρόμων με τις αντίστοιχες επαρχιακές και δημοτικές οδούς.

Η απομάκρυνση όλων των ευρισκομένων στο δάσος από τα περιπολικά οχήματα του Π.Σ. και ΕΛ.ΑΣ., εκτός των μελών εθελοντικών οργανώσεων (πεζών ή εποχούμενων), που συμμετέχουν στην πυροπροστασία της Π.Ε. Χαλκιδικής.

Καταγραφή των πινακίδων κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που κινούνται στο δάσος.

Ο Δήμος Κασσάνδρας και οι ιδιοκτήτες των Δασικών εκτάσεων της Π.Ε. Χαλκιδικής των παραπάνω περιοχών, να προβούν στη λήψη όλων των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων και συστάσεων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Γ. Η εφαρμογή της Απόφασης ανατίθεται στην ΕΛ.ΑΣ και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου.

Οι παραβάτες της Απόφασης τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 458 Π.Κ., εάν δεν συντρέχει περίπτωση βαρύτερης αξιόποινης πράξης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ