Skip to main content

Καστοριά: Λύκειο μετακομίζει λίγο πριν τον αγιασμό-Ανάστατοι μαθητές και γονείς

Αν και απομένουν λίγα 24ωρα για να ξεκινήσει επίσημα η σχολική χρονιά δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πώς θα γίνει η διασικασία.

Την αντίδρασή τους εκφράζουν οι μαθητές του 3ου Λυκείου Καστοριάς για τη μετεστέγαση του σχολείου τους, αφού όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, δεν γνωρίζουν επίσημα τι έχει αποφασιστεί.

Ενώ απομένουν λίγα 24ωρα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι μαθητές και οι γονείς της εν λόγω μονάδας δεν έχουν ενημερωθεί για το τι μέλει γενέσθαι και όπως λένε «θεωρούμε πως θα ήταν ωφέλιμο να ενημερωθούμε το συντομότερο δυνατόν από τους αρμόδιους του Δήμου και τον Διευθυντή μας. Παράλληλα είναι επιτακτική ανάγκη να διευκρινιστούν και να απαντηθούν κάποια από τα ερωτήματα που έχουν προκύψει με βάση τις καινούργιες αλλαγές».

Παράλληλα επισημαίνουν πως με δεδομένο ότι οι υποχρεώσεις των σχολικών κτηρίων έχουν μεταφερθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό στους δήμους οι μαθητές θέτουν τα εξής ερωτήματα:

Ποιά τα αίτια της καθυστέρησης της επίσημης απόφασης και της μετακόμισης;

Είναι ενήμερο το υπουργείο παιδείας και η πολεοδομία για την μεταφορά και την καταλληλότητα του κτηρίου;

Έχουν ληφθεί υπ’ όψιν και έχουν διορθωθεί τα προβλήματα της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας;

Με ποιόν τρόπο θα εφαρμοστεί η χωροταξική κατανομή;

«Μαθητές, γονείς και κηδεμόνες βρισκόμαστε σε άγνοια ενώ η σχολική χρονιά έχει σχεδόν ξεκινήσει. Απαιτούμε την άμεση ενημέρωση μας», καταλήγει η ανακοίνωσή των μαθητών