Skip to main content

Καστοριά: Νεκρό αρκουδάκι μόλις έξι μηνών που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα αρκουδάκι μόλις έξι μηνών που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο σε δρόμο του Δισπηλιού Καστοριάς το Σάββατο.

Ένα αρκουδάκι μόλις έξι μηνών παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Καστοριά και άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο το βράδυ του Σαββάτου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Δισπηλιό, όταν μία οδηγός παρέσυρε το άτυχο ζωάκι, το οποίο και κατέληξε. Η μητέρα και το αδερφάκι του, με τους οποίους προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο δεν τραυματίστηκαν.

Στο σημείο κλήθηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου, ενώ η οδηγός μεταφέρθηκε σοκαρισμένη στο νοσοκομείο, ωστόσο είναι καλά στην υγεία της.

Όπως περιγράφει στη Voria.gr ο συνεργάτης της Ομάδας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο θάνατος του μικρού ζώου αποτελεί και «προσωπική του κραυγή» καθώς παρακολουθούσε το αρκουδάκι και τη μητέρα του από τη γέννησή του τον περασμένο Μάρτιο.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα σημειώθηκαν δύο ατυχήματα με θύματα αρκούδες στην Εγνατία Οδό και περίπου τέσσερα στο επαρχιακό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Κωνσταντινίδης απευθύνει έκκληση σε όλους τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να εφαρμόζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για την αποφυγή ατυχημάτων. Προσθέτει μάλιστα πως αυτή την περίοδο τα ζώα κάνουν μεγάλα δρομολόγια λόγω της συσσώρευσης λίπους και παρατηρείται έντονη κινητικότητα, συμβουλεύοντας όλους όσοι είναι στον δρόμο να προσέχουν.

Δείτε τη συγκινητική ανάρτηση του κ. Παναγιωτόπουλου: