Skip to main content

Καστρίτση για Πετρούνια: Ατυχέστατη η δήλωση - Θα προχωρήσει η κάθαρση στην Ενόργανη

Η πρώην πρωταθλήτρια της Ενόργανης Γυμναστικής αποδοκιμάζει τις δηλώσεις του χρυσού Ολυμπιονίκη - Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση

Την έντονη αντίδραση των αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής, που κατήγγειλαν, την περασμένη άνοιξη, την κακοποίησή τους προκάλεσε η ατυχής δήλωση του χρυσού Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια.

Διαβάστε: Πετρούνιας για #metoo: Δεν έχω δει πετυχημένο αθλητή, να έχει τέτοιο παράπονο

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχει δοθεί εντολή από τον εισαγγελέα για προκαταρκτική εξέταση.

Μιλώντας στη Voria.gr η Δήμητρα Καστρίτση από τη Θεσσαλονίκη, πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, η οποία είναι μεταξύ των πρώην 22 αθλητριών - αθλητών που είχαν προχωρήσει στις καταγγελίες και στην επιστολή προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάνει λόγο για ατυχέστατες δηλώσεις του πρώην συναθλητή της.

«Οι δηλώσεις του είναι ατυχέστατες και ακόμα πιο ατυχέστατη η προσπάθειά του να τις διορθώσει, διότι μηδενίζει την προσπάθεια της κ. Μπεκατώρου και του κινήματος #metoo. Είναι απαράδεκτο να πιστεύεις οποιοσδήποτε ότι πρέπει να περιμένει ένα παιδάκι – 6,7,8 χρονών - στο χώρο του Αθλητισμού που κακοποιείται να γίνει χρυσός Ολυμπιονίκης ή παγκόσμιος πρωταθλητής για να μπορεί να βγει το καταγγείλει», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Καστρίτση.

Η πρώην πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής ξεκαθάρισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε την προσπάθεια για κάθαρση στον χώρο της Ελληνικής Γυμναστικής να πάει χαμένη με τέτοιες ατυχείς δηλώσεις από ανθρώπους όπως ο κ. Πετρούνιας με το “εάν, εάν, εάν”».

Στο μεταξύ, έχει ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία που είχε διατάξει ο εισαγγελέας σχετικά με τις καταγγελίες αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής για σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία και περιπτώσεις σεξουαλικών παρενοχλήσεων από προπονητές.

Δείτε επίσης: Συγκλονίζει η Καστρίτση από Θεσσαλονίκη - Οι ξυλοδαρμοί στις προπονήσεις

Πρόθεση των αθλητριών της ενόργανης είναι να στείλουν όλα τα ονόματα που θα προκύψουν από την προανακριτική διαδικασία στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον υφυπουργό Αθλητισμού, στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στην ΕΓΟ.

Σημειώνεται ότι μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση του Λευτέρη Πετρούνια σχετικά με το κίνημα #metoo, ο αθλητής ανασκεύασε τα όσα είπε, με μία δήλωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Έγραψε χαρακτηριστικά ότι «η δήλωσή μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ένας και κάθε μια που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία, είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξή μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας, είναι απολύτως ξεκάθαρη».