Skip to main content

Καταδικάστηκαν δύο για τον τραυματισμό 21χρονου από πυροβολισμό σε μπαρ της Χαλκιδικής

Ο 21χρονος δέχθηκε πυροβολισμό που του προκάλεσε διαμπερές τραύμα στον δεξιό μηρό ενώ στην κατάθεσή του έκανε λόγο για παρεξήγηση.

Σε ποινές κάθειρξης 8 ετών και 8 μηνών και 5 ετών καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Θεσσαλονίκης ένας 22χρονος και ένας 30χρονος αντίστοιχα για επεισόδιο με πυροβολισμό σε μπαρ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής τον Ιούλιο του 2021, από το οποίο τραυματίστηκε στον μηρό ένας 21χρονος.

Το δικαστήριο έκρινε τον πρώτο κατηγορούμενο, 22 ετών, ένοχο για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και τον δεύτερο, 30 ετών, για άμεση συνέργεια στην πράξη αυτή. Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι είχαν παραπεμφθεί να δικαστούν για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άμεση συνέργεια αντίστοιχα, ωστόσο το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία, μετά από σχετική πρόταση του εισαγγελέα. Παράλληλα, αθώωσε έναν 35χρονο που κατέστη κατηγορούμενος για απλή συνέργεια.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στους δύο κατηγορούμενους και αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη μόνο για τον δεύτερο. Έτσι, ο πρώτος κατηγορούμενος επιστρέφει στη φυλακή καθώς είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 3 Ιουλίου του 2021. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο επτά άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και ΙΧ αυτοκίνητο πήγαν στο καφέ μπαρ που βρίσκεται στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής και επιτέθηκαν σε 21χρονο. Όπως και ο ίδιος είχε καταθέσει προσπάθησε να διαφύγει προς το εσωτερικό του καταστήματος, ωστόσο δέχτηκε πυροβολισμό με αποτέλεσμα να του προκαλέσει διαμπερές τραύμα στον δεξιό μηρό. Στη συνέχεια η ομάδα των δραστών επιβιβάστηκαν στα οχήματα τους και διέφυγαν, ενώ ο τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο

Στην κατάθεσή του το θύμα περιέγραψε το συμβάν καθώς και την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα μετά τον τραυματισμό του.

«Βρισκόμουν στο μαγαζί και είδα μια μηχανή. Άκουσα το όνομά μου και μου φάνηκε πως ο τόνος της φωνής ήταν απειλητικός. Δεν είπαν τίποτα άλλο. Μόνο το όνομά μου. Ξεκίνησα να τρέχω προς το εσωτερικό του καταστήματος όταν ένιωσα ένα τράβηγμα και έπεσα κάτω, σχεδόν γονατισμένος. Τότε άκουσα το μπαμ και κατάλαβα ότι δέχθηκα τον πυροβολισμό από πίσω. Δεν ξέρω ποιος τράβηξε το όπλο ούτε αναγνώρισα τη φωνή», είπε στο δικαστήριο.

Πρόσθεσε πως νοσηλεύτηκε για πέντε ημέρες και δεν χειρουργήθηκε, ωστόσο οι φυσικοθεραπείες του ήταν πολύμηνες προκειμένου να επανέλθει πλήρως.

«Θεωρώ ότι κατάλαβα γιατί έγινε το συμβάν. Έμαθα αργότερα ότι ο ένας κατηγορούμενος πίστευε ότι έχω κάνει κακό στην κοπέλα του. Δεν νιώθω καλά που το παιδί φυλακίστηκε. Νομίζω τώρα κατάλαβε ότι δεν της έκανα κακό. Ήρθαν εκεί για να με τρομάξουν. Πιστεύω ότι αν ήθελαν να με σκοτώσουν θα με σκότωναν», σημείωσε ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του.

Ο πρώτος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως νόμιζε πως το θύμα είχε πείραξε την κοπέλα του.

«Είχα πάει για μπάνιο στο Πευκοχώρι. Δεν μίλησα με κανέναν μέσα στο κατάστημα. Είδα το θύμα και πήγα μέσα να του μιλήσω. Μόλις με είδε έβγαλε όπλο κατευθείαν από κοντά. Λογικά τρόμαξε, αλλά εγώ δεν έκανα κάτι. Παλεύαμε και του το πήρα από το χέρι και πυροβόλησα για να τον τρομάξω. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω», είπε στην απολογία του.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος είπε πως δεν είχε καμία σχέση με το συμβάν. «Εγώ πήγα να τους χωρίσω. Όταν άκουσα τον πυροβολισμό τράπηκα αμέσως σε φυγή, όπως έκανε όλο το μαγαζί και όπως θα έκανε ο κάθε άνθρωπος», ισχυρίστηκε.

Ο τρίτος, που δεν βρέθηκε στο δικαστήριο λόγω νόσησης από κορωνοϊό και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή.