Skip to main content

Καταδικάζει τα περιστατικά βίας κατά δημάρχων η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας

Το προεδρείο της Ένωσης των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης.

Στην καταδίκη φαινομένων βίας και απειλών κατά αιρετών και θεσμών προχώρησε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

«Μόλις πρόσφατα, είχαμε την εμπρηστική επίθεση που εκδηλώθηκε στο δημαρχείο του δήμου Θερμαϊκού, την απειλητική επιστολή που έστειλαν οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» στο δήμαρχο Κιλκίς με απειλές για  τον ίδιο και το δημοτικό συμβούλιο,  σε συνέχεια ανάλογων περιστατικών βίας και εκβιασμού στα δημαρχεία Καλαμαριάς, Ωραιοκάστρου, Νεάπολης – Συκεών κλπ.», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης.

Στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης τόνισε:   

«Πρόκειται για φαινόμενα επικίνδυνα και η έκφραση της καταδίκης μας πρέπει να είναι στον ανώτατο βαθμό. Τέτοια φαινόμενα απειλών κάθε μορφής σε βάρος δημάρχων, δημοτικών συμβούλων και εν γένει αιρετών, εκτός του ότι πρέπει να καταδικάζονται απερίφραστα και ομόφωνα, δείχνουν το επικίνδυνο του πράγματος. Η ΠΕΔΚΜ καταδικάζει αυτά τα φαινόμενα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο με τον πιο απερίφραστο τρόπο και εκφράζει την απόλυτη αλληλεγγύη της  στα θύματα των έκνομων ενεργειών».

Ανέφερε ακόμη ότι η ΠΕΔΚΜ θα προβεί και σε πολιτική παρέμβαση για όλα αυτά τα φαινόμενα βίας.  Γνωστοποίησε πως το προεδρείο της Ένωσης των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, με αίτημα την προστασία των θεσμών και των εκπροσώπων τους.

Τυχερός Δήμος για το 2022

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του, το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ, αντί της καθιερωμένης βασιλόπιτας, προχώρησε σε ψηφιακή κλήρωση για την ανάδειξη του τυχερού δήμου της Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρωτοχρονιάτικο έπαθλο, αξίας 5.000 ευρώ κέρδισε ο δήμος Κασσάνδρας Χαλκιδικής, τυχερός δήμος για το 2022.