Skip to main content

Καταδικάζει το ομοφοβικό περιστατικό στο Πανόραμα η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Καταδικάζει απερίφραστα η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη το ομοφοβικό περιστατικό σε γυμνάσιο της πόλης

Καταδικάζει απερίφραστα η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη το ομοφοβικό περιστατικό βίας σε βάρος δύο μαθητριών του 1ου Γυμνασίου Πανοράματος, οι οποίες κρατούσαν σημαιάκια ΛΟΑΤΚΙ+.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Εισαγγελέας για προπηλακισμό μαθητριών επειδή εμφάνισαν σημαιάκια ΛΟΑΤΚΙ+

«Οποιοσδήποτε διαχωρισμός των ανθρώπων με βάση το χρώμα, την καταγωγή, την θρησκεία, τις προτιμήσεις κ.α. είναι απαράδεκτoς και δεν έχει καμία θέση ούτε στα σχολεία μας, ούτε στην κοινωνία», αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Πολύ περισσότερο οι φορείς τέτοιων σκοταδιστικών και μισάνθρωπων απόψεων, που δεν διστάζουν να εξαπολύσουν και βίαιες επιθέσεις, πρέπει να απομονωθούν από παντού, να μην βρίσκουν να καλλιεργήσουν το μίσος τους. Σε αυτά τα πλαίσια η αντιμετώπιση του συμβάντος με την εξίσωση του θύματος και του θύτη, με “επιχειρήματα” περί δήθεν πρόκλησης τις αντίδρασης των δραστών από τις μαθήτριες, όχι μόνο είναι απαράδεκτη αλλά στην ουσία αθωώνει και δικαιολογεί τους θύτες, νομιμοποιώντας και για το μέλλον παρόμοιες συμπεριφορές».

Η Ένωση Γονέων δηλώνει ότι είναι στο πλευρό των θυμάτων της επίθεσης και εκφράζει τη στήριξη του στο Σύλλογο Γονέων του Σχολείου για την στάση του, ενώ σημειώνει ότι αναμένεται και η απόδοση ευθυνών για το συγκεκριμένο συμβάν.