Skip to main content

Καταδίκη Λαυρεντιάδη και άλλων οκτώ για τα δάνεια της Proton Bank

Ο Λαυρεντιάδης κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην απιστία των δύο δικηγόρων, των μελών του ΔΣ της Proton Bank και των υπαλλήλων των επιτροπών.

Την καταδίκη του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 8 κατηγορουμένων για δάνεια 701 εκατομμυρίων ευρώ της Proton Bank αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr,  οι δικαστές καταδίκασαν τον επιχειρηματία, 2 δικηγόρους και 6 τραπεζικούς και στελέχη της Τράπεζας μόνο για το αδίκημα της απιστίας. Ωστόσο, όλοι τους αθωώθηκαν από τις υπόλοιπες κακουργηματικές κατηγορίες της απάτης, της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Για τους υπόλοιπους 34 κατηγορουμένους, οι δικαστές αποφάσισαν την πλήρη απαλλαγή τους από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην απιστία των δύο δικηγόρων, των μελών του ΔΣ της Proton Bank και των υπαλλήλων των Επιτροπών Δανειοδοτήσεων που την τριετία 2010-2012 ενέκριναν δάνεια ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρίες που φέρονται να ελέγχονταν από τον ίδιο τον κ. Λαυρεντιάδη.

Οι δικαστές κατέληξαν στην ετυμηγορία τους μετά από ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε 4 χρόνια.

Ο επιχειρηματίας και οι 8 συγκατηγορούμενοι του που καταδικάστηκαν, έχουν ζητήσει την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Η τελική απόφαση του δικαστηρίου μαζί με τις ποινές και τις αναστολές που θα αιτηθούν οι καταδικασθέντες, αναμένεται στις 13 Ιανουαρίου.