Skip to main content

Καταδίωκαν διακινητή προσφύγων από Θεσσαλονίκη μέχρι Σέρρες- Πήγε να φύγει πεζός

Το όχημα ακινητοποιήθηκε με τη συνδρομή περιπολικών της Α.Δ. Σερρών σε χωριό των Σερρών - Επιχείρησε να φύγει πεζός, αντιστάθηκε αλλά συνελήφθη

Στη σύλληψη ενός 29χρονου υπηκόου Συρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, αντίστασης, απείθειας, κλοπής, προχώρησαν χθες το πρωί στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, διαπιστώθηκε οδηγούσε άδεια ικανότητας οδήγησης.

Ειδικότερα, ο 29χρονος εντοπίσθηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας και σε σήμα στάσης που του έγινε ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία το όχημα ακινητοποιήθηκε με τη συνδρομή περιπολικών της Α.Δ. Σερρών σε χωριό των Σερρών, όπου ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίσθηκαν 5 αλλοδαποί, επίσης υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων νόμιμης διαμονής στην ελληνική επικράτεια. Επιπλέον στον χώρο αποσκευών βρέθηκαν δύο πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή τις προηγούμενες ημέρες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Φωτογραφία αρχείου