Skip to main content

Καταδίωξη στο Πέραμα: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των 7 αστυνομικών

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των επτά αστυνομικών στην 4η τακτική ανακρίτρια Πειραιά - Τι δήλωσε ο συνήγορός τους, Αλέξης Κούγιας

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των επτά αστυνομικών στην 4η τακτική ανακρίτρια Πειραιά που κατηγορούνται για το θάνατο του 18χρονου Ρομά μετά την καταδίωξη στο Πέραμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αστυνομικοί αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορός τους, Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι η ανακρίτρια έκανε εξαντλητικές ερωτήσεις στους αστυνομικούς και θα μεταβεί απόψε στο Τζάνειο Νοσοκομείο προκειμένου να πάρει απολογία από τον τρίτο επιβαίνοντα στο όχημα που έχει τραυματιστεί στη διάρκεια της καταδίωξης στο Πέραμα. Ο νεαρός έχει τραυματισμεί αλλά σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Όσο αφορά τον 14χρονο, ο οποίος εμφανίστηκε ως οδηγός του οχήματος ο κ. Κούγιας τόνισε ότι διαφέρει ως προς το ύψος και το σωματότυπο του ατόμου που είδαν οι αστυνομικοί να διαφεύγει.

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να καταθέσουν και στον εισαγγελέα και στη συνέχεια ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση τόσο των επτά αστυνομικών όσο και των δύο ανηλίκων Ρομά.