Skip to main content

Κατάφερε να χάσει (1-0) και από την Εσθονία η Εθνική (video)

Η «γαλανόλευκη» είχε σημαντικές ευκαιρίες να ισοφαρίσει (δοκάρι Φορτούνη-ψαλιδάκι Καρέλη) όμως ηττήθηκε και τερμάτισε στην 3η θέση του ομίλου.

Την ήττα με 0-1 από την Εσθονία γνώρισε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στο ΟΑΚΑ για την 6η και τελευταία αγωνιστική του UEFA Nations League.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τερμάτισε στην 3η θέση του 2ου ομίλου της νεοσύστατης διοργάνωσης και πλέον θα στρέψει την προσοχή του στην προκριματική φάση του Euro 2020 έχοντας δύσκολο έργο καθώς στην κλήρωση θα βρεθεί στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας.

Η τελική βαθμολογία

1) Φινλανδία 12 (5-3)

2) Ουγγαρία 10 (9-6)

3) Ελλάδα 9 (4-5)

4) Εσθονία 4 (4-8)

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση επιτεύχθηκε στο 44΄όταν ο Ζενιόβ στα αριστερά ξέφυγε από τον Παπασταθόπουλο και γύρισε παράλληλα στην περιοχή αλλά ο Λαμπρόπουλος στην προσπάθεια του να προλάβει τον Σάπινεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα.

Η «γαλανόλευκη» έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει όταν στο 62΄ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Λέπμετς ενώ στο 84’ ο Γιαννούλης γύρισε ωραία τη μπάλα από τα αριστερά και ο Καρέλης έπιασε ανάποδο ψαλίδι όμως ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Αναστασιάδης): Μπάρκας, Μπακάκης (46' Τοροσίδης), Παπασταθόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γιαννούλης, Σάμαρης, Ζέκα, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης (71' Μάνταλος), Μασούρας (57' Φορτούνης), Καρέλης.

Εσθονία (Ρέιμ): Λέπμετς, Μπαράνοφ, Βίμαν, Ταμ, Καμς, Καλάστε, Ντιμιτρίεφ, Λεπίστου (68' Αντόνοφ), Ζένιοφ (81' Πικ), Λουτς, Σάπινεν (86' Ογιάμα).