Skip to main content

Καταγγελία Αβαρλή: Προσπαθούν να μπλοκάρουν την υπηρεσία έκδοσης ΤΑΠ

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κατήγγειλε ότι λογιστικό γραφείο δεν κατέθεσε τις αιτήσεις ΤΑΠ ηλεκτρονικά και τα έφερε στην υπηρεσία

Στην καταγγελία ότι πολίτες αναζητούν τρόπους προκειμένου να μπλοκάρουν την υπηρεσία έκδοσης Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) προχώρησε ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργος Αβαρλής.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αβαρλής από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, την περασμένη Παρασκευή έλαβαν τηλεφώνημα από λογιστικό γραφείο το οποίο τους ανακοίνωσε ότι στο κανονισμένο ραντεβού που είχε με τον δήμο θα έφερνε 29 αιτήσεις για έκδοση ΤΑΠ.

«Στο ερώτημα γιατί δεν τα καταθέτει ηλεκτρονικά η απάντηση ήταν ότι εμείς δεν θα απασχοληθούμε με αυτό, θα σας τα φέρουμε και ας μην τα παραλάβατε», υπογράμμισε ο κ. Αβαρλής. Παράλληλα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, άλλος πολίτης κατέθεσε τις αιτήσεις του για έκδοση ΤΑΠ στο Γενικό Πρωτόκολλο και όχι στην αρμόδια υπηρεσία.

Διαβάστε: Δ. Θεσσαλονίκης - Πάνω από 100 ψηφιακές αιτήσεις σε λίγες μέρες για έκδοση ΤΑΠ

«Ψάχνουν τρόπους να μπλοκάρουν όλο το σύστημα έκδοσης του ΤΑΠ και αύριο θα ακούτε για καθυστερήσεις», τόνισε ο κ. Αβαρλής. «Ακούγεται σαν ανέκδοτο να προσπαθείς να οδηγήσεις τον κόσμο να καταθέτει ηλεκτρονικά όλα τα αιτήματα και κάποιοι να βρίσκουν τρόπους και τρύπες για να έρχονται να καταθέτει τα αιτήματά τους στο δημαρχείο», σημείωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας.

Σύμφωνα πάντως με τον αντιδήμαρχο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο δήμος αναζητά τρόπους για να μην υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις.

«Αυτό που θα πράξει η διοίκηση είναι αύριο να βγάλουμε έντυπο 8 σελίδων που θα πρέπει να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι χειρόγραφα όλα αυτά που ζητάμε στην υπεύθυνη δήλωση. Δεν μπορεί να γίνεται εκμετάλλευση μιας κατάστασης τη στιγμή που ο δήμος δίνει τη δυνατότητα να υποβάλλονται ηλεκτρονικά όλες οι δηλώσεις, απλώς δεν έχει τη νομοθετική κατοχύρωση. Θα πάμε με τον δικό μας τρόπο να δω πόσοι θα έρθουν να συμπληρώσουν τα 8σελιδα συμπληρωμένα», τόνισε.