Skip to main content

Καταγγελία ΕΦΕ για αποκλεισμό φωτορεπόρτερ από την ομιλία Τσίπρα

Η Ένωση φωτορεπόρτερ καταγγέλλει τον αποκλεισμό μελών της από την κάλυψη της χθεσινής προεκλογικής ομιλίας του πρωθυπουργού στην πλατεία Συντάγματος.

Τον αποκλεισμό freelance φωτορεπόρτερ και μελών της Ένωσης από την κάλυψη της χθεσινής προεκλογικής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην πλατεία Συντάγματος καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ΕΦΕ ενημερώθηκε πως μόνο σε 7 φωτογράφους επετράπη η είσοδος στην ομιλία ενώ υπογραμμίζει πως «θα ήταν ίσως ωφέλιμο για το κυβερνών κόμμα, να εκπαιδεύσει τους αρμόδιους συνεργάτες του σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ελευθερία του Τύπου».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η Ένωση:

 «Η ΕΦΕ καταγγέλλει τον αποκλεισμό των freelance φωτορεπόρτερ, μελών της ΕΦΕ, ακόμη και μελών του προεδρείου της ΕΦΕ, από τη φωτογραφική κάλυψη της κεντρικής ομιλίας του Πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, στο Σύνταγμα το βράδυ της 24ης Μαΐου 2019.

Συγκεκριμένα, απαγορεύθηκε η είσοδος στον ειδικό (περιφραγμένο) χώρο μπροστά στην εξέδρα, όπου βρίσκονταν λοιποί συνάδελφοι φωτορεπόρτερ, δημοσιογράφοι καθώς και μερικές εκατοντάδες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεδομένου ότι ΔΕΝ υπήρχε κάποια άλλη εξέδρα για φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους, (όπως σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν), αυτό ισοδυναμούσε στην πράξη, με παρεμπόδιση, αν όχι αποκλεισμό άσκησης του επαγγέλματός μας!

Από συναδέλφους που ρώτησαν για το λόγο της διάκρισης, μάθαμε ότι επιτράπηκε η είσοδος μόνο βάσει λίστας και μόνο σε επτά (7) συναδέλφους από συγκεκριμένα πρακτορεία.

Κατόπιν αυτών θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας, γιατί κανένας αρμόδιος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ένιωσε την ανάγκη να ενημερώσει, ως όφειλε την ΕΦΕ, το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο φωτορεπόρτερ της Ελλάδας.

Θα ήταν ίσως ωφέλιμο για το κυβερνών κόμμα, να εκπαιδεύσει τους αρμόδιους συνεργάτες του σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ελευθερία του Τύπου. Θυμίζουμε το αυτονόητο, οι φωτορεπόρτερ εκτελούν δημοσιογραφικό έργο, μεταφέροντας την εικόνα ενός γεγονότος».