Skip to main content

Καταγγελία για διάλογο Καμμένου-Παπαγγελόπουλου κατά εκδότη εφημερίδας

Ο πρώην υπουργός Άμυνας φέρεται να ζήτησε από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης να μεσολαβήσει για να «χτυπήσει» η Εισαγγελία Αθηνών τον Γιάννη Κουρτάκη

Νέο γύρο αντιπαραθέσεων προκαλεί δημοσίευμα του ημερήσιου Τύπου, το οποίο κάνει λόγο για «διαλόγους της ντροπής» ανάμεσα σε μέλη της πρώην κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με τις επίμαχες καταγγελίες, οι οποίες παρουσιάζονται από την εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο πρώην υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ζήτησε από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, να μεσολαβήσει προκειμένου η Εισαγγελία Αθηνών να «χτυπήσει» τον εκδότη και δημοσιογράφο, Γιάννη Κουρτάκη.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος διάλογος, με βάση το δημοσίευμα, έγινε παρουσία του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ενώ στη στιχομυθία των δύο πρώην υπουργών αναφέρεται και το όνομα του τέως προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου.

Η αντίδραση της ΝΔ

Το κυβερνών κόμμα, σε ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για «ακόμη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση της λειτουργίας του παρακράτους των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

«Δύο υπουργοί, συζητούν μπροστά στον Πρωθυπουργό να δοθούν εντολές σε δικαστικούς, τους οποίους αντιμετωπίζουν ως εκτελεστικά τους όργανα, προκειμένου να προβούν σε διώξεις κατά δημοσιογράφων. Στα σκοτεινά σχέδια εμπλέκουν και αξιωματικούς της ΕΛΑΣ».

Και πρόσθεσε: «Ο τότε Πρωθυπουργός, φαίνεται να τα θεωρεί όλα αυτά απολύτως φυσιολογικά. Γι’ αυτό ακόμη και σήμερα ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να καλύπτει όλα αυτά τα αδιανόητα για δημοκρατική χώρα. Οι "αρμοί της εξουσίας" στην υπηρεσία του παρακράτους».

«Τα όσα έρχονται στο φως, δείχνουν σε όλους το ύφος και το ήθος της εξουσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Γι αυτό η αποκάλυψη του παρακράτους και η αποκατάσταση της θεσμικής λειτουργίας, δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας» κατέληξε η Νέα Δημοκρατία.

«Απόπειρα αποπροσανατολισμού»

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στο «Mega», απέφυγε να σχολιάσει ή να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών», κάνοντας λόγο για παράνομη διαδικασία ως προς τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι πρόκειται για απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, μπροστά στην υπόθεση των εκατομμυρίων της Novartis, από την οποία «φάνηκε ότι πολιτικοί τα έχουν πάρει χοντρά».

Παρέμβαση Ζαγοραίου

Θέση στο ζήτημα έλαβε και ο κ. Ζαγοραίος, ο οποίος υπογράμμισε με νόημα ότι «όποιος ξέρει να σιωπά, ξέρει και να μιλά».

«Mε αφορμή πρόσφατα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα που στόχο έχουν να πληγεί η τιμή και η υπόληψη μου αλλά και το κύρος της Δικαιοσύνης και μετά από μακρά περίοδο ηθελημένης σιωπής αναγκάζομαι να δηλώσω τα ακόλουθα: Η αυτόφωρη διαδικασία επιβάλλεται από το νόμο και σχετικές εγκυκλίους του Αρείου Πάγου και εφαρμόζεται για όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες πολίτες. Ουδείς υπεράνω του νομού ούτε βέβαια και ο εισαγγελέας που τον εφαρμόζει. Οι διάλογοι μεταξύ προσώπων για τρίτους δε με αφορούν ουδόλως.

»Οι δημοσιευμένοι δε και αληθείς υποτιθέμενοι αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο του επιδιωκόμενου, ήτοι την απολυτή ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Επί 22 χρόνια υπηρετώ τη Δικαιοσύνη και δια αυτής τον άνθρωπο. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ήτοι το σύνολο του νομικού κόσμου, γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο που εκφράζομαι και την εν γένει αγωγή μου. Αγωγή που έλαβα από θαυμάσιους γονείς και δασκάλους των οποίων είμαι αληθινό τέκνο και κανενός άλλου όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν απεγνωσμένα να με παρουσιάσουν. Ας μην εκλαμβάνεται η αξιοπρέπεια ως αδυναμία. Όποιος ξέρει να σιωπά ξέρει και να μιλά».

Σύγκρουση για τις καταγγελίες Μιωνή

Η πολιτική σύγκρουση για την υπόθεση της Novartis κλιμακώθηκε εκ νέου την περασμένη Δευτέρα, μετά τη δημοσιοποίηση διαλόγου, ο οποίος φέρεται να έλαβε χώρα το 2016 μεταξύ του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή, Νίκου Παππά.

Σύμφωνα με την καταγγελία του επιχειρηματία, ο κ. Παππάς, αναφερόμενος στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αποκάλυψε τη δράση «ανθρώπων που βγάζουν λεφτά» από τον χώρο της δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του, ο κ. Παππάς διέψευσε τους ισχυρισμούς του κ. Μιωνή, διαμηνύοντας ότι η συγκεκριμένη φράση αφορούσε τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην υπόθεση έχει εμπλακεί και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία ξεκίνησε έρευνα για το περιεχόμενο και την προέλευση του ηχητικού ντοκουμέντο.