Skip to main content

Καταγγελία φοιτητών για το «όχι» από δήμο Θεσσαλονίκης σε αντιφασιστική συναυλία

Σύμφωνα με φοιτητικούς συλλόγους και εργατικά σωματεία, ο δήμος δεν παραχώρησε την πλατεία Αγίας Σοφίας για τη διεξαγωγή της συναυλίας

Την οργή εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης προκάλεσε η απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης να μην παραχωρήσει την πλατεία Αγίας Σοφίας αύριο το απόγευμα για τη διεξαγωγή αντιφασιστικής συναυλίας, για τη συμπλήρωση ενός έτους από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, ο δήμος Θεσσαλονίκης επικαλέστηκε την τήρηση των μέτρων και την προστασία της δημόσιας Υγείας.

Μάλιστα αναφέρουν πως τη δημοτική αρχή θα έπρεπε να την απασχολεί η τήρηση των επικαλούμενων μέτρων «στους χώρους μαζικής διασποράς στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, στα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο επικείμενο άνοιγμα των Σχολών, στους χώρους δουλειάς για τους οποίους δεν έχει πάρει κανένα απολύτως μέτρο».

«Η Διοίκηση του Δήμου σε συνέχεια της κατάπτυστης ανακοίνωσης ξεπλύματος των φασιστών, συνεχίζει στην ίδια γραμμή και παίρνει θέση απέναντι στα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους που διοργανώνουν τη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία, αρνούμενη να δώσει άδεια  για τον χώρπ», αναφέρει από την πλευρά του το ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης.

Για αυτόν τον λόγο αύριο θα πραγματοποιηθεί τελικά συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 18.00 και στη συνέχεια η συναυλία θα γίνει κανονικά στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας στις 19.00.