Skip to main content

Επ' αόριστον αναστολή λειτουργίας διοδίων στον Λαγκαδά ζητούν Σερραίοι πολίτες

Πολίτες των Σερρών καταγγέλλουν πως τα διόδια αν και θα έπρεπε να είναι πλευρικά, κατασκευάστηκαν ως μετωπικά δημιουργώντας τεράστιες ουρές.

Την επ' αόριστον αναστολή λειτουργίας των διοδίων στον Λαγκαδά, τα οποία προς το παρόν διέκοψαν τη λειτουργία τους, ζητά με επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και τον πρόεδρο της «Εγνατία Οδός» η «Κίνηση Σερραίων πολιτών ΟΧΙ στα Διόδια».

Η επιστολή κοινοποιήθηκε παράλληλα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης και την Τροχαία Θεσσαλονίκης.

Όπως καταγγέλλουν τα μέλη της Κίνησης, τα διόδια παρά το γεγονός ότι έπρεπε να είναι πλευρικά, όπως είχε προβλεφθεί, είναι μετωπικά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ουρές και μεγάλες καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Σημειώνεται πως ο ίδιος ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας είχε χαρακτηρίσει προβληματική τη θέση των διοδίων στον Λαγκαδά κατά την άφιξή του στις Σέρρες προ ημερών, σημειώνοντας πως η Περιφέρεια θα εισηγηθεί τη μεταφορά τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Κίνησης Σερραίων πολιτών ΟΧΙ στα Διόδια»

«Στις 14-07-2021 άνοιξαν τα διόδια στο Λαγκαδά - Δερβένι. Αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ουρές, με μεγάλες καθυστερήσεις που ξεπερνούν μέσω όρο τα 20 λεπτά!!!, διότι κατασκευάστηκαν πάνω σε αυτοκινητόδρομο ως πλευρικά???. Δηλαδή, δεν φτάνει που πληρώνουμε, έχουμε τεράστια προβλήματα στον χρόνο προς τις εργασίες μας!! Καταθέσαμε καταγγελίες στην Αστυνομία-τροχαία, στην Εγνατία οδό προφορικά, στην Εισαγγελία κλπ. για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Όπως καλά γνωρίζεται η κατασκευή των Διοδίων αυτών είναι πλευρικά διόδια. Στην πραγματικότητα όμως είναι μετωπικά!! Και όπως γνωρίζεται καλύτερα από εμάς, μετωπικά Διόδια στον Λαγκαδά δεν προβλέπονται. Ξέρετε ότι πλευρικά δεν μπαίνουν σε αυτοκινητόδρομο και μάλιστα σε στροφές.. Πλευρικά μπαίνουν σε έξοδο του αυτοκινητοδρόμου, όχι πάνω στον αυτοκινητόδρομο. Πάνω στον αυτοκινητόδρομο τα διόδια είναι μετωπικά!! Και μετωπικά στον Λαγκαδά δεν προβλέπονται.

Κατόπιν των παραπάνω νόμιμα ανεστάλησαν τα διόδια στον Λαγκαδά και θα πρέπει να ανασταλούν επ αόριστο λόγο της μη νόμιμης τοποθέτησης τους και μάλιστα ως πλευρικά ενώ είναι μετωπικά! Κ. Τζιτζικώστα, στην Περιφέρειας σας γίνονται τα παραπάνω.

Η Κίνηση Σερραίων πολιτών ΟΧΙ στα Διόδια».

Φωτογραφία: serraikanea.gr