Skip to main content

Δύο επιθέσεις σε μέλη της το Σάββατο κατήγγειλε η Ένωση Φωτορεπόρτερ

Η ΕΦΕ καταγγέλλει δύο περιστατικά βίας κατά συναδέλφων της που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της πόλης το περασμένο Σάββατο.

Δύο περιστατικά προπηλακισμού και βίας καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, τα οποία σημειώθηκαν την ημέρα των εκτεταμένων επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια του συλαλλητηρίου για τη Μακεδονία, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ.

«Στις 8. Σεπτεμβρίου 2018 κατά την διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών (Μακεδονικό) στα πλαίσια των εγκαινίων της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης συνέβη το εξής αποτρόπαιο περιστατικό» σημειώνει η ΕΦΕ και εξηγεί:

«Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη τα επεισόδια με ρίψεις αντικειμένων και χημικών από την πλευρά των αστυνομικών, διαδηλωτής πλησίασε γυναίκα εικονολήπτη που κάλυπτε την διαδήλωση για λογαριασμό τηλεοπτικού σταθμού και προσπάθησε να της αποσπάσει με βία την κάμερα. Με την επέμβαση συναδέλφων φωτορεπόρτερ απετράπη η κλοπή και ακολούθησε λογομαχία.

Εκείνη την στιγμή άλλος διαδηλωτής που βρισκόταν κοντά απείλησε τους φωτορεπόρτερ λέγοντας: "ξέρεις τι κρατάω εδώ;", δείχνοντας παράλληλα ότι στο τσαντάκι του είχε περίστροφο, το οποίο και εμφάνισε προκλητικά. Το γεγονός ότι δεν έστρεψε το όπλο πάνω στους συναδέλφους, αφενός συνέβη επειδή σε κοντινό σημείο υπήρχε συγκεντρωμένη αστυνομική δύναμη, αφετέρου αυτό δεν υποβαθμίζει την σοβαρότητα του γεγονότος, το οποίο συνιστά άμεση απειλή εναντίον εργαζομένων του τύπου».

«Η αστυνομία δεν κατάφερε να συλλάβει τον δράστη παρότι παρά την πολυάριθμη παρουσία της στο σημείο και παρότι ενημερώθηκε άμεσα από τους συναδέλφους φωτορεπόρτερ» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Το ΔΣ της ΕΦΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το άνω περιστατικό και καταγγέλλει τις πρακτικές τρομοκράτησης του τύπου που θέτουν σε κίνδυνο τόσο την ασφάλεια των εργαζομένων όσο και την ίδια την Δημοκρατία» καταλήγει.