Skip to main content

Καταγγελίες για επιθέσεις σε εργαζομένους ΜΜΕ στα επεισόδια για το lockdown

Ένας εικονολήπτης και ένας φωτορεπόρτερ δέχθηκαν επιθέσεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη - Τι περιγράφουν στη Voria.gr.

Σοβαρές επιθέσεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μεταξύ αστυνομικών και αρνητών του lockdown στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλουν επαγγελματίες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Όπως περιγράφει χαρακτηριστικά στη Voria.gr ο εικονολήπτης του Open, Δημήτρης Αλεξάκης, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν στον Λευκό Πύργο και ενώ οι διαδηλωτές άρχισαν να διαλύονται στα στενά γύρω της πλατείας Τσιρογιάννη, ο ίδιος καθόταν στο παρκάκι της πλατείας, κάνοντας πλάνα για λογαριασμό του καναλιού του. «Την ώρα που έκανα τα πλάνα αντιλήφθηκα πως κάποιοι με πλησίαζαν τρέχοντας και ενστικτωδώς άρχισα να απομακρύνομαι και εγώ και να κατευθύνομαι προς τον Λευκό Πύργο». Εκείνη την ώρα, συνεχίζει, οι επιτιθέμενοι τον πρόλαβαν, τον έριξαν κάτω και ξεκίνησαν να τον κλωτσούν και να του ρίχνουν μπουνιές. «Δεν θυμάμαι πόσοι ήταν. Αυτό που θυμάμαι είναι πως κουλουριάστηκα αγκαλιάζοντας την κάμερα και βάζοντας τα χέρια στο πρόσωπό μου για να προστατεύσω το εργαλείο της δουλειάς μου και εμένα. Μπορεί να στόχευαν την κάμερα, δεν το ξέρω αυτό» λέει στη Voria.gr. Ο ίδιος θυμάται μάλιστα ένα άτομο που τον πλησίασε, του έβγαλε τη μάσκα από το πρόσωπο και την πέταξε παραπέρα. Μετά από αντιδράσεις ατόμων που βρίσκονταν κοντά στο περιστατικό, τα άτομα διαλύθηκαν, ενώ ο εικονολήπτης φέρει καρούμπαλο στο δεξί μέρος του κεφαλιού του πάνω από το αφτί καθώς και χτυπήματα στα χέρια. «Καθ'όλη τη διαμαρτυρία, υπήρχαν άτομα που στοχοποιούσαν τους δημοσιογράφους και τους ανθρώπους των μέσων, φωνάζοντας συνθήματα και προπηλακίζοντάς μας» λέει ο Δημήτρης Αλεξάκης.

Ακόμη μία καταγγελία έρχεται και από φωτορεπόρτερ, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Ακολουθούσα τις δυνάμεις της αστυνομίας όταν ξεκίνησε το κυνηγητό στα στενά πέριξ της Εθνικής Αμύνης» περιγράφει στη Voria.gr και συνεχίζει: «Την ώρα που βρισκόμουν στη συμβολή των οδών μεταξύ Φιλικής Εταιρείας και Τσιμισκή κατάλαβα πως κάποιος έρχεται από πίσω μου. Ενστικτωδώς γύρισα να κοιτάξω πίσω και είδα έναν νεαρό να σηκώνει το χέρι του για να με χτυπήσει». Ο φωτορεπόρτερ αναφέρει πως εκείνη την ώρα έσκυψε, ωστόσο ο νεαρός κατάφερε να τον χτυπήσει στο πλαϊνό μέρος του κεφαλιού του, ευτυχώς χωρίς να τον τραυματίσει. Το περιστατικό αντιλήφθηκαν άλλοι φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο και έτρεξαν να τον βοηθήσουν. Στη θέα τους, ο νεαρός και άλλα δύο άτομα που ήταν μαζί του διέφυγαν προς την Τσιμισκή.