Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022
x

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Οι μέτοχοι συμφώνησαν να μεταβιβάσουν το σύνολο των μετοχών που κατέχουν στην εταιρεία «Νεώριον Συμμετοχών ΑΕ» σε εταιρεία του ομίλου Onex.

Καταρχήν συμφωνία για την εξυγίανση των ναυπηγείων Ελευσίνας επετεύχθη στη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και του υφυπουργού, Νίκου Παπαθανάση, με τον πρόεδρο του ομίλου Onex, Παναγιώτη Ξενοκώστα. Η λύση δεν είναι άλλη από την υπαγωγή στη διαδικασία του άρθρου 106βδ του Πτωχευτικού Κώδικα. Ωστόσο θα πρέπει να συμφωνήσει η πλειονότητα των μετόχων σε αυτή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση οι μέτοχοι κ.κ. Ταβουλάρης και Στεφάνου συμφώνησαν όπως μεταβιβάσουν το σύνολο των μετοχών που κατέχουν στην εταιρεία «Νεώριον Συμμετοχών ΑΕ» σε εταιρεία του ομίλου Onex, έναντι συμβολικού τιμήματος ενός ευρώ και υπό την διαλυτική αίρεση της κατάθεσης και επικύρωσης της συμφωνίας από το αρμόδιο Δικαστήριο.

Για να υλοποιηθεί η διαδικασία θα πρέπει να συμφωνήσουν και άλλοι μέτοχοι, αφού απαραίτητη προϋπόθεση είναι να εξασφαλιστεί το «ναι» από ποσοστό  51%.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ