Skip to main content

Κατάρρευση Έρικσεν: Ο Κιάερ είναι νέος εθνικός ήρωας, λένε τα μέσα της Δανίας

Ο Κιάερ ήταν αυτός που έτρεξε και έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον Έρικσεν - Με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία βοήθησε στο να σωθεί η ζωή του.

Σε νοσοκομείο της Κοπεγχάγης συνεχίζει να νοσηλεύεται ο Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος κατέρρευσε χθες κατά τη διάρκεια του αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μεταξύ της Δανίας και της Φινλανδίας. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός της Ιντερ κατέρρευσε από ανακοπή καρδιάς στο 42ο λεπτό του αγώνα και ευτυχώς του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και μετά από αρκετά λεπτά αγωνίας, με τη χρήση απινιδωτή κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή, να μεταφερθεί με φορείο στα αποδυτήρια και αμέσως μετά διακομίστηκε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Δανίας.

Ολα τα ΜΜΕ της Δανίας (και του κόσμου) ασχολούνται με τις δραματικές στιγμές του 29χρονου σταρ και όλοι στέκονται στη στάση του αρχηγού της εθνικής, Σίμον Κιάερ. Ο κεντρικός αμυντικός της Μίλαν ήταν ο πρώτος που αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης και έδρασε ακαριαία στα πρώτα κρίσιμα δευτερόλεπτα μετά την κατάρρευση του συμπαίκτη του, σώζοντας του, στην κυριολεξία, τη ζωή.

Ο Κιάερ, πριν καν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο το ιατρικό επιτελείο της Δανίας, ήταν αυτός που έτρεξε και έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον Έρικσεν. Με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία γονάτισε δίπλα στον άσο της Ιντερ,  που είχε πέσει με το πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο. Τον γύρισε σε στάση ανάτασης, του άνοιξε το στόμα και κράτησε τη γλώσσα του με το ένα χέρι και με το άλλο ξεκίνησε να κάνει μασάζ στο στήθος του συμπαίκτη του, προσπαθώντας να βοηθήσει την αναπνοή του και τα κατάφερε.

Αυτά τα πολύτιμα δευτερόλεπτα ήταν τα πιο καθοριστικά για τη σωτηρία του διεθνούς άσου, καθώς μπόρεσε να κρατηθεί ζωντανός στο διάστημα που δεν είχε ούτε σφυγμό, ούτε αναπνοή. Οταν ανέλαβαν οι γιατροί, ο Κιάερ ζήτησε από τους σοκαρισμένους συμπαίκτες του να σχηματίσουν ένα ανθρώπινο τείχος γύρω από τον Έρικσεν, έτσι ώστε να προστατέψουν την ιδιωτικότητά του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Τέλος, μαζί με τον τερματοφύλακα της ομάδας, Κάσπερ Σμάιχελ, ήταν αυτός που συγκράτησε τη γυναίκα του Έρικσεν, η οποία σε κατάσταση σοκ, κατέβηκε από τις κερκίδες και θέλησε να πλησιάσει το σημείο, όπου είχε καταρρεύσει ο σύζυγος της. «Η χώρα έχει έναν νέο εθνικό ήρωα. Τον Σίμον Κιάερ», ανέφερε σχετικά η κρατική τηλεόραση της Δανίας.

Πηγή εικόνας/κειμένου: ΑΠΕ-ΜΠΕ