Skip to main content

Κατασκευή νέου κλειστού σχολικού γυμναστηρίου στον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Το συγκεκριμένο γυμναστήριο αποτελείται από τον αγωνιστικό χώρο με την κερκίδα επιφάνειας περίπου 570 τετραγωνικών μέτρων και από βοηθητικούς χώρους

Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 26/7/2021 η κατασκευή κλειστού σχολικού γυμναστηρίου στον αύλειο χώρο του μεγαλύτερου σχολικού συγκροτήματος του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, όπου στεγάζονται το 2ο Λύκειο, το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων και το ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων. Το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα του δήμου δεν διέθετε κλειστό σχολικό γυμναστήριο.

Το συγκεκριμένο γυμναστήριο αποτελείται από τον αγωνιστικό χώρο με την κερκίδα, επιφάνειας περίπου 570 τετραγωνικών μέτρων, και από βοηθητικούς χώρους όπως αποδυτήρια, τουαλέτες, γραφείο και λεβητοστάσιο, επιφάνειας περίπου 70  τετραγωνικών μέτρων. Η συνολική επιφάνεια του γυμναστηρίου είναι περίπου  635 τετραγωνικά μέτρα και ο προϋπολογισμός του είναι 870.000€ με χρηματοδότηση από την ΚΤΥΠ Α.Ε.

Αναλυτικότερα, για τον σχεδιασμό του αγωνιστικού χώρου του γυμναστηρίου χρησιμοποιήθηκαν οι προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για γήπεδα που θα εξυπηρετούν σχολικούς αγώνες και προπονήσεις, φροντίζοντας να ικανοποιούνται όλες οι ελάχιστες απαιτήσεις. Όσον αφορά τους βοηθητικούς χώρους, κατασκευάζονται δύο χώροι αποδυτηρίων με ντουζ και WC, καθώς επίσης και WC για ΑΜΕΑ. Τέλος, κατασκευάζεται λεβητοστάσιο για τις ανάγκες θέρμανσης του χώρου και ένα μικρό γραφείο για τους γυμναστές του σχολείου.

Το κτήριο αποτελείται από φέροντα οργανισμό από μεταλλική κατασκευή, επικάλυψη οροφής και πλαγιοκάλυψη από πυρίμαχα πάνελ πετροβάμβακα πάχους 5 εκ. Στην οροφή του γυμναστηρίου, θα τοποθετηθούν επίσης διαφώτιστα πάνελ για τον φυσικό φωτισμό του χώρου. Τα εσωτερικά χωρίσματα για την δημιουργία των βοηθητικών χώρων κατασκευάζονται από ανθυγρές και πυράντοχες γυψοσανίδες. Τα εξωτερικά κουφώματα είναι από PVC για την καλύτερη  θερμομόνωση και την ευκολότερη συντήρηση του κτηρίου. Τέλος,  το δάπεδο του αγωνιστικού χώρου θα είναι συνθετικό πάχους 11 χιλ., πλήρως ανταποκρινόμενο με τις προδιαγραφές της Γ.Γ.Α.

Ο μεταλλικός φέρον οργανισμός του κτηρίου θα βαφεί με πυράντοχη βαφή ενώ οι αποχρώσεις που χρησιμοποιούνται επιλέχθηκαν για την καλύτερη ενσωμάτωση του κάθε κτηρίου στο υφιστάμενο σχολικό συγκρότημα και γενικότερα στο περιβάλλον της περιοχής.

Επίσης με τα ανωτέρω ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά ξεκινάει σε σύντομο χρονικό διάστημα και η κατασκευή του κλειστού σχολικού γυμναστηρίου (Μαραθώνος-Γ. Γεννηματάς, Αμπελόκηποι) για τις ανάγκες των 7ο Δημοτικό, 3ο Γυμνάσιο και Εσπερινό Γυμνάσιο προϋπολογισμού 890.000€ με χρηματοδότηση επίσης από την ΚΤΥΠ Α.Ε.