Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021
x

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙΝΑΛ: ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΕΞΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ - ΣΥΝΟΛΙΚΑ 83.000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Κατέθεσαν και οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τις απαραίτητες υπογραφές στην αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού - Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι

Και οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής κατέθεσαν στην αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) τις υποψηφιότητες τους καθώς η προθεσμία έληξε στις 6 το απόγευμα. Όπως ανακοίνωσε η Χαρλάου Τρικούπη, οι υποψήφιοι συγκέντρωσαν συνολικά 83.000 υπογραφές.

Ο Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε, υπό τα φλάς των φωτογράφων και τις κάμερες της τηλεόρασης, αυτοπροσώπως και κατέθεσε 83 υπογραφές μελών της Κ.Ε και σχεδόν 20.000 υπογραφές μελών, που συγκέντρωσε το τελευταίο 24ωρο.

Την ώρα μάλιστα που βρέθηκε έξω από το γραφείο της ΕΔΕΚΑΠ συναντήθηκε και χαιρετήθηκε με τον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα είχε καταθέσει τη δική του υποψηφιότητα με τις υπογραφές 110 μελών της Κ.Ε και πάνω από 10 χιλιάδων μελών του κόμματος, σύμφωνα με συνεργάτες του.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε καταθέσει από την προηγούμενη Παρασκευή την υποψηφιότητά του μαζί με 5.200 υπογραφές και χιλιάδες άλλες δηλώσεις υποστήριξης ενώ από τη πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος τη δική του υποψηφιότητα τη συνόδευσε με 6.245 υπογραφές ενώ ο Παύλος Χρηστίδης συγκέντρωσε πάνω 7.000 υπογραφές που στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Σε ανάλογα επίπεδα είναι και οι υπογραφές που συγκέντρωσε ο Χάρης Καστανίδης. Η ΕΔΕΚΑΠ αρχίζει αμέσως τον δειγματοληπτικό έλεγχο κι αναμένεται να προχωρήσει στη τυπική ανακήρυξη των υποψηφίων τα επόμενα 24ωρα.

Οι Παπανδρέου και Ανδρουλάκης, οι οποίοι έφτασαν την ίδια ώρα στην Χαριλάου Τρικούπη, είχαν την ευκαιρία να πουν δύο κουβέντες: «Καλό μας αγώνα, ειρηνικά και αγαπημένοι Νίκο», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στον συνυποψήφιό του Νίκο Ανδρουλάκη θέλοντας , όπως λένε αυτήκοες μάρτυρες, να στείλει μήνυμα για την διεξαγωγή ενός γόνιμου διαλόγου, χωρίς αχρείαστες αντιπαραθέσεις μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία. «Καλό αγώνα, Πρόεδρε», απάντησε στον Γ. Παπανδρέου ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι

«Πιστεύω βαθιά ότι η ανανέωση είναι όχι μόνο πολιτικό και κοινωνικό αίτημα, αλλά και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας. Σέβομαι όλους τους συνυποψήφιους μου, όμως η εκλογή νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματος. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας», δήλωσε ο Νίκος  Ανδρουλάκης με αφορμή την κατάθεση υπογραφών. Με το προσκλητήριο προς τις νεότερες γενιές ο υποψήφιος για την ηγεσία και ευρωβουλευτής εστίασε στην ανάγκη «να σπάσουν οι επετηρίδες και όσα κρατάνε την παράταξη καθηλωμένη».

Το ζητούμενο – τόνισε με την δήλωσή του- σήμερα είναι η ενότητα, η διεύρυνση και η πολιτική αυτονομία της παράταξης, με στόχο να μεγαλώσει, να δυναμώσει και να μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας, να δώσει φωνή σε όσους δεν ακούγονται και ελπίδα σε όσους δεν ονειρεύονται. «Τώρα είναι η ώρα της δικής μας πολιτικής αντεπίθεσης. Όχι μόνο με τη δύναμη της ιστορίας και των αναμνήσεων, αλλά κυρίως με την προοπτική για την επόμενη μέρα. Με μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική πρόταση για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Την βιώσιμη ανάπτυξη. Την εργασιακή ανασφάλεια. Την κλιματική αλλαγή. Το δημογραφικό. Την ενίσχυση του κράτους δικαίου και των ατομικών δικαιωμάτων», συμπλήρωσε αφήνοντας αιχμές εναντίον όσων αποχώρησαν και επέστρεψαν στο κόμμα: «Η δύναμη του Κινήματός μας είμαστε τα μέλη, οι φίλοι και τα στελέχη που το κρατήσαμε όρθιο στις πιο δύσκολες στιγμές του. Αν εμείς ενώσουμε δυνάμεις, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την αναγέννηση του. Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί. Κοιτάζοντας μπροστά!»

- Ο Παύλος Γερουλάνος καταθέτοντας στην ΕΔΕΚΑΠ, 6.245 υπογραφών για την υποψηφιότητα προέδρου του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι πρόκειται για πολίτες, που θέλουν να δουν την προοδευτική παράταξη να γίνεται ξανά δύναμη ελπίδας. «Μπροστά μας έχουμε σχεδόν 2 μήνες για να μιλήσουμε με όσες περισσότερες Ελληνίδες και Έλληνες μπορούμε, για τις θέσεις και τις προτάσεις μας, να ανταλλάξουμε ιδέες, να ακούσουμε και να καταγράψουμε τις προσδοκίες, τις αγωνίες και τις ελπίδες τους. Στον δρόμο για μια Ελλάδα δυνατή, για μια κοινωνία ανοιχτή, για μια οικονομία παραγωγική, όλες και όλοι, έχουν λόγο και ρόλο. Ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι», δήλωσε ο κ. Γεορυλάνος ο οποίος ξεκινά περιοδείες ανά την Ελλάδα.

Ο Παύλος Χρηστίδης έκανε λόγο για 7000 «τιμητικές υπογραφές», όπως είπε -  και ευχαριστώντας τους υπογράφοντες συνέδεσε το μήνυμα με το σύνθημά του για restart υποστηρίζοντας ότι:

«Η υποψηφιότητα μου θέλει να εκφράσει τις αγωνίες των Ελλήνων και ειδικά της νέας γενιάς της πατρίδας μας:

- για κοινωνική δικαιοσύνη

- για ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση και την εργασία

- για καλύτερες συνθήκες και καλύτερους μισθούς όπως αρμόζει στην πιο καταρτισμένη γενιά

- για να σταματήσουμε να είμαστε η πρώτη μεταπολεμική γενιά που ζει χειρότερα απ' τους γονείς τους.

Οι λαοί της Ευρώπης αλλά και ο Ελληνικός λαός έχουν πλέον συνειδητοποιήσει μετά από μια πολύ δύσκολη δεκαετία ότι μόνο η επαναφορά της σοσιαλδημοκρατίας μπορεί να εγγυηθεί την προοδευτική κοινωνική, πολιτική και οικονομική ανασυγκρότηση.

Restart για την μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική παράταξη με όραμα και σχέδιο απέναντι στη συντήρηση. Για να κάνουμε τα όνειρα μας πράξη. Είναι στο χέρι μας».

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ