Skip to main content

Κατατέθηκε η τροπολογία που κρατά τον ΦΠΑ στις μάσκες στο 6%

Με τροπολογία επί του νομοσχεδίου του ΥΠΟΙΚ προβλέπεται παράταση της ισχύος, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6%.

Παράταση έως το τέλος του χρόνου παίρνει η παραμονή στον συντελεστή ΦΠΑ 6% των μασκών και μέσων ατομικής προστασίας καθώς και ιατρικών υλικών για τη διενέργεια αιμοκάθαρσης.

Με τροπολογία επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που συζητείται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής, προβλέπεται μεταξύ άλλων, παράταση της ισχύος, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6%:

Αγαθών που αφορούν στη δημόσια υγεία. Σε αυτά περιλαμβάνονται μάσκες προστασίας και γάντια, αντισηπτικά, διαλύματα για την απολύμανση χώρων, αντισηπτικά μαντηλάκια, καθώς και απολυμαντικά προϊόντα και άλλα είδη που χρησιμοποιούνται για αντισηπτικούς ή απολυμαντικούς σκοπούς.
Ορισμένων ιατρικών υλικών αναγκαίων για τη διενέργεια αιμοκάθαρσης, όπως φίλτρα και γραμμές αιμοκάθαρσης και αιμοδιήθησης.

Σε ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει: «Η Κυβέρνηση, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, προχωρά στην επιβεβλημένη παράταση ισχύος του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6% για τα ανωτέρω αγαθά, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά τη στήριξη των πολιτών και της κοινωνίας μέσω της ψήφισης διατάξεων με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο».