Skip to main content

Κατατέθηκε στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών- Πότε ψηφίζεται

Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας για τη συζήτηση επί της Συμφωνίας θα συζητούν στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής τη Δευτέρα στις 12.00 το μεσημέρι.

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία υπογράφηκε από τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, στις 17 Ιουνίου 2018.

Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας για τη συζήτηση επί της Συμφωνίας θα συζητηθούν στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής τη Δευτέρα στις 12.00 το μεσημέρι.

Λίγο αργότερα, αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια η πρόσκληση των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για τη Δευτέρα στις 5.00 το απόγευμα, με αντικείμενο την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της Επιτροπής, το Ποτάμι θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρο του κόμματος και Γραμματέα της Κ.Ο. Γιώργο Μαυρωτά.

Η συμφωνία αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου.

Διαβάστε το σχέδιο νόμου εδώ

Διαβάστε την αιτιολογική έκθεση εδώ