Skip to main content

Κατάθεση Λοβέρδου στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση Novartis

Ο πρώην υπουργός Υγείας προσκόμισε στους δύο ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς τις επτά μηνύσεις που έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, που έχουν αναλάβει την προκαταρκτική έρευνα για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis, κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr, ο πρώην υπουργός Υγείας προσκόμισε στους δύο ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς τις επτά μηνύσεις που έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, καθώς και έγγραφα, ενώ έδωσε και κατάθεση, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έβαλε στο κάδρο τής υπό έρευνα υπόθεσης τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Τόσο οι μηνύσεις, όσο και τα έγγραφα που προσκόμισε ο κ. Λοβέρδος, μελετώνται από τους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, οι οποίοι  έχουν τη δυνατότητα, αν το κρίνουν αναγκαίο, αμελλητί κατά το Σύνταγμα, να διαβιβάσουν στη Βουλή και την κατάθεση του κ. Λοβέρδου.

Οι ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί μελετούν τις επόμενες δικονομικές κινήσεις τους, για να κρίνουν ποια πρόσωπα θα καλέσουν ως μάρτυρες.

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας.