Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
x

ΚΑΤΕΔΑΦΊΣΤΗΚΕ ΑΥΘΑΊΡΕΤΟ ΚΤΊΣΜΑ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΆ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΛΤΑ

Με εντολή του Γιάννη Ιωαννίδη, αποφασίστηκε η κατεδάφιση του κτηρίου προκειμένου ο χώρος να καλλωπιστεί και να αποδοθεί στους πολίτες.

Παρελθόν αποτελεί το αυθαίρετο σπίτι στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά με Αριστότελους στα Διαβατά που επι χρόνια παρέμενε εγκαταλελειμμένο.

Το αυθαίρετο κτίσμα που είχε ανεγερθεί σε οικόπεδο του δήμου που καταπατήθηκε, ήταν ακατοίκητο επί πολλά χρόνια, ενώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, γινόταν χώρος παραμονής ατόμων με παραβατική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το κτήριο βρίσκονταν απέναντι από τις εργατικές κατοικίες των Διαβατών, αποτελούσε εστία μόλυνσης για τους κατοίκους της περιοχής. Παράλληλα εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης, είχε υποστεί σοβαρές φθορές και υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης.

Με εντολή του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη, αποφασίστηκε η κατεδάφιση του κτηρίου προκειμένου ο χώρος να καλλωπιστεί και να αποδοθεί στους πολίτες.

«Είναι πάγια θέση δική μου και σύσσωμης της διοίκησης του δήμου Δέλτα, να αποδώσουμε στους πολίτες χώρους και εκτάσεις που έχουν καταπατηθεί αυθαίρετα και έχουν καταληφθεί παράνομα επι δεκαετίες. Οι χώροι αυτοί θα γίνουν πάρκα και πλατείες για να περνούν ευχάριστα τον ελεύθερο τους χρόνο οι δημότες μας και να βελτιωθεί η εικόνα των γειτονιών στις κοινότητες του δήμου μας. Ήδη έχουν καταγραφεί όλα τα αυθαίρετα και εγκαταλειμμένα κτήρια του δήμου Δέλτα και έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για την κατεδάφιση τους» υπογράμμισε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης.

Με τη συνεργασία της αντιδημαρχίας καθαριότητας και των τεχνικών υπηρεσιών ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατεδάφισης του κτηρίου ενώ είχαν προηγηθεί όλες τις νόμιμες διαδικασίες και η ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας.

«Είναι ένα κτήριο που επι χρόνια παρέμενε εγκαταλειμμένο και αποτελούσε εστία μόλυνσης για την περιοχή μας. Αφού ολοκληρώσαμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προχωρήσαμε στην κατεδάφιση του ετοιμάζοντας τον χώρο για να αποδοθεί ως κοινόχρηστος στους δημότες», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης ο οποίος επέβλεψε της εργασίες κατεδάφισης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ