Skip to main content

Κατερίνα Νοτοπούλου: Το 17ο Λύκειο Θεσσαλονίκης κινδυνεύει

Η βουλευτής σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι «η δημόσια Παιδεία και το δημόσιο σχολείο βρίσκονται μονίμως στο στόχαστρο της κυβέρνησης»

Τα πυρά της κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, σημειώνοντας πως επιχειρείτε η κατάργηση της Γ΄ τάξης από το 17ο Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής, «η δημόσια Παιδεία και το δημόσιο σχολείο βρίσκονται μονίμως στο στόχαστρο της κυβέρνησης».

«Αντί να κάνει προσπάθειες για την αναβάθμιση και την ενίσχυση τους, επιτίθεται εναντίον τους με όποιον τρόπο μπορεί. Αντί να χτίζει νέα σχολεία και να αναβαθμίζει τα υπάρχοντα, μέλημα της είναι να κλείσει όσα σχολεία μπορεί με διάφορες προφάσεις και να στοιβάξει μαθητές και εκπαιδευτικούς σε ήδη υπερφορτωμένα σχολικά κτίρια.

»Ειδικά με την πανδημία ξανά σε έξαρση, αντί να προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνθήκες των σχολείων, μειώνοντας τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, ώστε να μειώσουν και τον κίνδυνο που διατρέχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, καταργούν τμήματα και μεταφέρουν τους μαθητές σε άλλα σχολεία, με αποτέλεσμα να αυξάνουν τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού και να υποβαθμίζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης.

»Αυτό προσπαθούν να κάνουν με το 17ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και την πρόθεση τους να καταργήσουν την Γ' Λυκείου με αστήρικτες προφάσεις», σημειώνει.

Η κ. Νοτοπούλο κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δεν αναλογίζονται τις επιπτώσεις που θα έχει η απομάκρυνση των μαθητών από το σχολείο τους και από το οικείο σε αυτούς εκπαιδευτικό περιβάλλον, ειδικά κατά την κρίσιμη φετινή χρονιά της συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις, επειδή δεν ενδιαφέρονται».

«Ο τελικός στόχος τους είναι η κατάργηση ολόκληρου του σχολείου. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και όλοι όσοι αποφοιτήσαμε από το 17ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, θα σταθούμε απέναντι σε αυτή τους την προσπάθεια και θα την ακυρώσουμε».