Skip to main content

Κατερίνη: Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο παραλιακό μέτωπο ενόψει καλοκαιριού

Με στόχο την βελτίωση της τουριστικής εικόνας της ευρύτερης περιοχής, ο δήμος Κατερίνης υλοποιεί σειρά εργασιών στο παραλιακό του μέτωπο.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την προετοιμασία των υποδομών του δήμου Κατερίνης στο παραλιακό μέτωπο.

Όπως αναφέρει ο δήμος Κατερίνης , οι παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη βελτιώνουν την εξυπηρέτηση λουομένων και επισκεπτών και έρχονται να προστεθούν στην αλυσίδα των επαρκών εγκαταστάσεων υγιεινής, δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης, καθαριότητας – κάδων απορριμμάτων, σημείων πρόσβασης και στάθμευσης για ΑΜΕΑ, καθώς και ασφάλειας στις ακτές.

Αυτοψία στις εργασίες, αφενός στον ποδηλατόδρομο Παραλίας – Ολυμπιακής Ακτής, αφετέρου στον καθαρισμό των ακτών στο σύνολο της παραλιακής ζώνης πραγματοποίησε σήμερα ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Κοινοτήτων & Αυτεπιστασίας Γιώργο Κυριακίδη, τον αντιδήμαρχο Πρασίνου Γιάννη Μπεϊνά, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Παραλίας Γιάννη Μέγκα.



«Οι συγκεκριμένες εργασίες συμβάλλουν στην αναβάθμιση της εικόνας των ακτών μας. Σε όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου οι υπηρεσίες μας είναι σε ετοιμότητα και θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, υλοποιώντας παρεμβάσεις,  οι οποίες  βελτιώνουν την τουριστική εικόνα της περιοχής μας» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο δήμαρχος.

Βελτίωση των χαρακτηριστικών του ποδηλατοδρόμου Παραλίας – Ολυμπιακής Ακτής

Με ειδικό χρώμα, εύκολα διακριτό, ως πρόσθετο μέτρο, αφενός για τον σεβασμό του δρόμου διέλευσης των ποδηλάτων και αφετέρου για την ποιοτική βελτίωση των χαρακτηριστικών του, βάφεται από συνεργείο της τεχνικής υπηρεσίας, ο ποδηλατόδρομος Παραλίας – Ολυμπιακής Ακτής.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Ο ποδηλατόδρομος Παραλίας – Ολυμπιακής Ακτής αποτελεί στοιχείο τουριστικής αξιοποίησης και ανάδειξης του παραλιακού μετώπου, κατεύθυνση προς την οποία εργαζόμαστε συστηματικά με πρωτοβουλίες και δράσεις και με στόχο να αναβαθμίσουμε την εικόνα των ακτών μας. Παράλληλα, αναλογιζόμενοι τον πολύ σημαντικό ρόλο που έχει το ποδήλατο στην ποιότητα της ζωής και στην προστασία του περιβάλλοντος εξασφαλίζουμε για το συγκεκριμένο σημείο, τη βελτίωση της βιώσιμης κινητικότητας και προσβασιμότητας».



Όπως σημειώνει από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κοινοτήτων & Αυτεπιστασίας Γιώργος Κυριακίδης: «Ο ποδηλατόδρομος, προκειμένου να είναι  προσβάσιμος από όλους τους πολίτες χρειάζεται κατάλληλη σήμανση και σωστή διαγράμμιση, εργασίες οι οποίες επί σειρά ετών δεν είχαν υλοποιηθεί. Στο πλαίσιο αυτό, μέριμνά μας είναι οι παρεμβάσεις μας, να  συνοδεύονται και από την κατάλληλη διαγράμμιση και βαφή των διαβάσεων πεζών, προκειμένου να είναι σαφώς διακριτές είτε μπροστά από τον ποδηλατόδρομο είτε σε άλλα σημεία του παραλιακού μετώπου».

Διαρκής καθαρισμός των ακτών

Παράλληλα, αφού ολοκληρώθηκαν σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Κώστα Γραμματικόπουλο, οι παρεμβάσεις διευθέτησης της άμμου και επιπεδοποίησης των ακτών σε εξέλιξη είναι την τρέχουσα περίοδο οι εργασίες καθαρισμού τους, μία διαδικασία που προγραμματισμένα θα επαναλαμβάνεται, σε όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Τέλος, στο ύψος της πλατείας, στην Ολυμπιακή Ακτή, οι υπηρεσίες του Δήμου αφού απομάκρυναν  ένα εγκαταλελειμμένο περίπτερο και απελευθέρωσαν ένα κοινόχρηστο χώρο κατασκεύασαν στη θέση του έναν καλαίσθητο χώρο Πρασίνου, που συμβάλλει στη λειτουργική – αισθητική αναβάθμιση του συγκεκριμένου σημείου.

«Αναδεικνύουμε, βελτιώνουμε, συντηρούμε το αστικό και περιαστικό πράσινο. Δίνουμε έμφαση αυτή την περίοδο στο παραλιακό μέτωπο» υπογραμμίζει σχετικά ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιάννης Μπεϊνάς.