Skip to main content

Κατερίνη: Ποδηλατική... πρόκληση για την υποδοχή της άνοιξης

Ο σύλλογος Ποδηλατική Απόδραση διοργανώνει για πρώτη φορά bike challenge με στόχο την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου μέσα στην πόλη

Πρόσκληση για ποδηλατάδα στο κέντρο της Κατερίνης απευθύνει ο σύλλογος Ποδηλατική Απόδραση για την Κυριακή 21 Μαρτίου, την πρώτη -τυπικά- μέρα της άνοιξης.

Ο σύλλογος διοργανώνει για πρώτη φορά bike challenge, με στόχο να ενθαρρύνει τη χρήση του ποδηλάτου, αλλά και να προσφέρει διέξοδο αναψυχής στους κατοίκους της πόλης, η οποία βρίσκεται στον ασφυκτικό κλοιό της πανδημίας, όντας στην κόκκινη ζώνη επικινδυνότητας.

Ο σύλλογος καλεί τους πολίτες να… προκαλέσουν τους φίλους μέσω των κοινωνικών δικτύων να κάνουν ποδήλατο παρέα, από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι μέσα στον αστικό ιστό. Αυτός που θα αποδεχτεί την πρόκληση θα πρέπει με τη σειρά του να προσκαλέσει κάποιον δικό του φίλο. «Όλο το διάστημα της πανδημίας εκ των πραγμάτων περιορίσαμε τις δράσεις μας. Έπειτα από τόσον καιρό είπαμε ότι δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και αποφασίσαμε να ξεσηκώσουμε τον κόσμο για να κάνει ποδήλατο. Έτσι επιλέξαμε να κάνουμε ένα bike challenge, να προκαλεί δηλαδή ο ένας τον άλλο να βγει για να κάνει ποδήλατο. Στόχος είναι να βγαίνουν ανά ζευγάρια για να τηρήσουμε τα υγειονομικά μέτρα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη διαδρομή, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ώρα και σημείο εκκίνησης, ώστε να μην μαζευτούμε πολλά άτομα στο ίδιο σημείο», εξήγησε στη Voria.gr ο πρόεδρος του συλλόγου, Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Οι συμμετέχοντες καλούνται μάλιστα να φωτογραφηθούν κατά τη διάρκεια της διαδρομής και να ανεβάσουν τη φωτογραφία σε facebook ή/και Instagram με tag Ποδηλατική Απο-Δραση Πιερίας Podilatiki Apo-Drasi Pierias και hashtag #podilatikiapodrasi. Οι δύο νικητές που θα προκύψουν από κλήρωση θα κερδίσουν από ένα μπλουζάκι του συλλόγου. «Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, να μην κινούνται πάνω σε πεζοδρόμια και να μην είναι πάνω από δύο άτομα, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι ήδη το ενδιαφέρον για συμμετοχή είναι μεγάλο. «Συνήθως τις δράσεις μας τις αγκαλιάζει ο κόσμος. Κάθε χρόνο κάνουμε ποδηλατοπορεία τον Μάιο, η οποία γίνεται πανελλαδικά και μαζεύουμε περίπου 600 με 700 ποδήλατα. Ίσως τώρα να έχει και παραπάνω συμμετοχή, γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να πάει στις καφετέριες, είναι σκασμένος και είναι μια καλή ευκαιρία να βγει από το σπίτι. Αν πετύχει αυτή η δράση σκεφτόμαστε να την καθιερώσουμε κάθε Κυριακή», ανέφερε.

Βελτίωση των ποδηλατικών υποδομών

Η Ποδηλατική Απόδραση είναι ένας σύλλογος που προωθεί την ποδηλασία μέσα στην πόλη και έχει ως στόχο να πιέσει τις αρμόδιες αρχές να βελτιώσουν τις αναγκαίες υποδομές με παρεμβάσεις όπως είναι η δημιουργία ποδηλατοδρόμων ποδηλατόδρομους και ό,τι άλλο χρειάζεται για να μετακινείται ένας ποδηλάτης με ασφάλεια μέσα στον αστικό ιστό.

«Με την πανδημία έχει αποδειχτεί ότι το ποδήλατο είναι το πιο ασφαλές μέσο, για να μπορέσει κάποιος να μετακινηθεί και να πάει στη δουλειά του. Δεν είναι δηλαδή μόνο μέσο αναψυχής και άσκησης, όπως το θεωρούν οι περισσότεροι», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Η Κατερίνη, εξάλλου, είναι μία επίπεδη πόλη και ενδείκνυται για ποδήλατο. Μπορείς δηλαδή να κινηθείς πολύ εύκολα, οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές, όπως μπορείς να κατευθυνθείς προς το παραλιακό μέτωπο, αλλά και λίγο πιο έξω προς το Πλατανόδασος, που είναι μία όμορφη δασώδης περιοχή».

(Φωτογραφία από παλαιότερη δράση του συλλόγου)