Skip to main content

Κατέστρεψαν παρτέρι για να βάλουν κίονες στο πάρκο Λευκού Πύργου - Δύο συλλήψεις

Επιχειρηματίας αποφάσισε να καταστρέψει χώρο πρασίνου στο πάρκο Λευκού Πύργου για να τοποθετήσει κίονες και άλλες κατασκευές.

Τσιμέντωσαν τμήμα από παρτέρι, έκοψαν δέντρα, άνοιξαν τεράστιες τρύπες μέσα σε αυτό και ετοιμάζονταν να τοποθετήσουν… κίονες και άλλες κατασκευές.

Όλα αυτά έλαβαν χώρα αργά χθες το απόγευμα στο παρκάκι του Λευκού Πύργου, στον δήμο Θεσσαλονίκης, από κατάστημα τυχερών παιχνιδιών το οποίο λειτουργεί και ως αναψυκτήριο.

Άμεση ήταν η αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι σοκαρισμένοι δεν μπορούσαν στην αρχή να καταλάβουν από ποιον γίνονται αυτές οι εργασίες που κατέστρεφαν το πράσινο στην περιοχή.

Το θέμα γνωστοποίησε, αρχικά, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» Σπύρος Βούγιας, ο οποίος έκανε λόγο για «έγκλημα», ενώ άμεσα ενημέρωσε και τους αρμόδιους στον δήμο.

Χθες στο βράδυ έσπευσαν στο σημείο άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Πρασίνου για αυτοψία στον χώρο και διαπίστωσαν και οι ίδιοι όσα συνέβησαν.

Σήμερα μετέβη και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης, ο οποίος αυτήν την ώρα καταθέτει μήνυση στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου για διακεκριμένη φθορά δημόσιας περιουσίας.

«Πήγαν χωρίς άδεια και έγκριση, την οποία βέβαια ποτέ δεν θα έπαιρναν για τέτοιες εργασίες από τον δήμο, και κατέστρεψαν το παρτέρι προκειμένου να τοποθετήσουν κίονες», σημείωσε στη Voria.gr ο κ. Δημητριάδης, σύμφωνα με τον οποίο οι άνθρωποι που έκαναν τις εργασίες ισχυρίζονταν ότι είχαν λάβει άδεια από τον δήμο.

Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε το γεγονός πως, όταν αποχώρησε ο κ. Δημητριάδης και οι υπάλληλοι του δήμου από το παρκάκι, οι εργασίες συνεχίστηκαν. Τότε χρειάστηκε η επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα τον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δήλωσε ότι δεν γνώριζε τι γινόταν και πως όλα αυτά τα έκανε συνεργάτης του.

Σύμφωνα με την αστυνομία για το περιστατικό προσήχθησαν αρχικά τρία άτομα, οι δύο εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, 41 ετών, και τον υπεύθυνο των εργασιών, 37 ετών, για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για παράνομες οικοδομικές εργασίες.