Skip to main content

Καθάρισε από νωρίς ο ΠΑΟΚ, 3-0 τη Λαμία στην Τούμπα (video)

Ο νταμπλούχος έκανε ό,τι ήθελε τους Φθιωτούς στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, κλείδωσε τη νίκη και εξακολουθεί να βρίσκεται στο κατόπι του Ολυμπιακού.

Νικηφόρα επέστρεψε στο πρωτάθλημα μετά τη διακοπή ο ΠΑΟΚ που κέρδισε άνετα με 3-0 τη Λαμία στο γήπεδο της Τούμπας για την 7η αγωνιστική της Super League.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο «Δικέφαλος» που καθάρισε μέσα στα πρώτα 15’ την αναμέτρηση και είδε τον εμβληματικό Αντελίνο Βιεϊρίνια να επιστρέφει σε δράση μετά από 6 μήνες, παραμένει στην 2η θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς, δύο πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό ενώ αντίθετα οι Φθιωτοί βρίσκονται στην 7η θέση με μόλις 4 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 2’ καθώς ο Μίσιτς σούταρε από μακριά, ο Βελλίδης εκτίμησε λάθος τη φάση και η μπάλα του έφυγε μέσα από τα χέρια καταλήγοντας στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 1-0.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι «ασπρόμαυροι» πανηγυρισμοί ήρθε και νέο γκολ όταν στο 6’, ο Γιαννούλης σέντραρε και ο Λημνιός έπιασε κεφαλιά νικώντας τον Σκαρντοβέλι με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Βελλίδη για το 2-0.

Το… δαιμονισμένο τέταρτο του «Δικεφάλου» ολοκληρώθηκε με ένα ακόμη τέρμα καθώς στο 11’, ο Στοχ βγήκε με χώρο από τα αριστερά και μπήκε στην περιοχή βγάζοντας παράλληλη μπαλιά προς τον Σβιντέρσκι που σκόραρε με τακουνάκι ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Το συγκρότημα του Άμπελ Φερέιρα απείλησε ουσιαστικά στο δεύτερο ημίχρονο για πρώτη φορά στο 62’ καθώς ο Μπίσεσβαρ σέντραρε από τα αριστερά, ο Σβιντέρσκι έπιασε την γυριστή κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κατσίκα (αντικατέστησε τον Βελλίδη στο ημίχρονο).

Ο «Δικέφαλος» είχε ακόμη δύο σημαντικές ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά του όταν αρχικά στο 76’, ο Σβιντέρσκι σούταρε αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κατσίκα που εν συνεχεία την μπλόκαρε ενώ στο 89’, η κεφαλιά του Κρέσπο κατέληξε στο δοκάρι ενώ έπειτα ο Ίνγκασον δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο 84’, ο Βιεϊρίνια αντικατέστησε τον Λημνιό με τον Πορτογάλο άσο να γνωρίζει την αποθέωση από την κατάμεστη Τούμπα για την επιστροφή του σε δράση έπειτα από 6 μήνες.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Αουγκούστο (65' Εσίτι), Μίσιτς, Στοχ (74' Ζαμπά), Λημνιός (84' Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι.

Λαμία (Αντωνίου): Βελλίδης (46' Κάτσικας), Αντέτζο (55' Τζανετόπουλος), Πλιάτσικας, Βύντρα, Σκαρντορβέλι, Μπεχαράνο (46' Μπουλούλης), Δημούτσος, Σκόνδρας, Βασιλόγιαννης, Τιρόνε, Ρόμανιτς.