Skip to main content

Καθαρισμός ρεμάτων στους Ανθόκηπους Ευκαρπίας και στην Πολίχνη (φωτο)

Παρεμβάσεις καθαρισμού με στόχο τη διάνοιξη της κοίτης των ρεμάτων, τη διευκόλυνση της απορροής και την αποφυγή κινδύνων πλημμύρας

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις καθαρισμού των ρεμάτων στον Δήμο Παύλου Μελά, με στόχο τη διάνοιξη της κοίτης των ρεμάτων, τη διευκόλυνση της απορροής και την αποφυγή κινδύνων πλημμύρας.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, «καθώς βρισκόμαστε την καρδιά του φθινοπώρου και ο καιρός έχει αρχίσει να αλλάζει, τα συνεργεία του δήμου εργάζονται πυρετωδώς, ώστε να προληφθούν πιθανές δυσάρεστες καταστάσεις, λόγω των φθινοπωρινών καταιγίδων και των ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι εργασίες απομάκρυνσης αυτοφυούς βλάστησης, λυμάτων, απορριμμάτων και φερτών υλικών που εμποδίζουν την ομαλή ροή των υδάτων από τα αστικά ρέματα, εντάσσονται στον γενικότερο αντιπλημμυρικό σχεδιασμό του δήμου, ο οποίος εφαρμόζεται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά κορυφώνεται σταθερά τέτοια εποχή».

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 5-9 Οκτωβρίου, με συντονισμένες ενέργειες του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παύλου Μελά, υπό την επίβλεψη των αντιδημάρχων Δημήτρη Αθάνατου και Σάκη Λαζαρίδη, αφορούν στο ρέμα Μυτιλήνης στην Πολίχνη και στο ρέμα Ανθοκήπων στην Ευκαρπία που διέρχονται από κατοικημένες περιοχές.

«Ο συνδυασμός ανθρώπινης αυθαιρεσίας, κλιματικής αλλαγής και γραφειοκρατικής κωλυσιεργίας δημιουργούν μια επικίνδυνη εξίσωση την οποία καλούμαστε να λύσουμε», σημειώνει ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης. «Ως δήμος, με άμεσες παρεμβάσεις και εργασίες εντός της επιχειρησιακής και διοικητικής μας εμβέλειας, αναλαμβάνουμε πάντα το μερίδιο των ευθυνών που μας αναλογεί στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας και κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, ώστε να προστατεύσουμε τις ζωές των συμπολιτών μας, αλλά και τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Όλοι οι εμπλεκόμενοι, οφείλουμε να συζητάμε για πιο εδραιωμένες και μόνιμες λύσεις, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να εργαζόμαστε στο «τώρα», ώστε να μην αναζητάμε μετά αιτίες και υπεύθυνους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δεμουρτζίδης, ο οποίος τόνισε ότι οι πιέσεις στην πολιτεία δεν σταμάτησαν ποτέ, προκειμένου να γίνει ένας γενικότερος και πιο αποτελεσματικός αντιπλημμυρικός σχεδιασμός που θα προστατέψει την πόλη και τους πολίτες.