Skip to main content

Καθαρίζει τα ογκώδη ο δήμος Δέλτα μετά την εισαγγελική παρέμβαση

Ο δήμος Δέλτα καθαρίζει την περιοχή γύρω από τον οικισμό Ρομά «Αγία Σοφία» μετά την προκαταρκτική έρευνα που διέταξε χθες η Εισαγγελέας Πρωτοδικών.

Στον καθαρισμό του χώρου περιμετρικά του οικισμού Ρομά «Αγία Σοφία» στα Διαβατά προχωρά ο δήμος Δέλτα με τη συνδρομή μηχανημάτων της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, μετά την παρέμβαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών για τη μεγάλη περιβαλλοντική ρύπανση που έχει προκληθεί στο σημείο.

Διαβάστε σχετικά - Εισαγγελέας για μεγάλη ρύπανση πίσω από τις φυλακές των Διαβατών

Σύμφωνα με καταγγελίες άγνωστοι έχουν μετατρέψει την περιοχή σε αυτόσχεδια χωματερή πετώντας ογκώδη απορρίμματα και σκουπίδια.

Σε ανακοίνωση του δήμου σημειώνεται ότι «οι όγκοι σκουπιδιών και ογκωδών απορριμμάτων που συγκεντρώνονται με μεγάλη συχνότητα πέριξ του οικισμού Αγία Σοφία αποτελούν μια διαρκή υγειονομική βόμβα που ο Δήμος προσπαθεί να διαχειριστεί με τα ότι μέσα διαθέτει. Λάστιχα, παλιά έπιπλα, μπάζα και κάθε λογής σκουπίδια συγκεντρώνονται εν ριπή οφθαλμού στην περιοχή μέσα σε λίγες ώρες από τις εξορμήσεις καθαριότητας που γίνονται τακτικά».

«Καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες να κρατήσουμε καθαρή την περιοχή από τους τεράστιους όγκους απορριμμάτων που εναποθέτουν συνεχώς ασυνείδητοι χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλούν στην ευρύτερη περιοχή των Διαβατών. Έχουμε εντοπίσει βουνά από σκουπίδια ακόμη και μέσα σε δρόμους, όπως στις οδούς Κωνσταντινουπόλεως, και Ελαιώνος, που εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων προς τις δεκάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Μαζεύουμε τεράστιους όγκους σκουπιδιών και μέσα σε λίγες ημέρες η περιοχή ξαναγεμίζει από ογκώδη αντικείμενα» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και απηύθυνε έκκληση σε δημότες, επιχειρηματίες και στους κατοίκους του οικισμού Ρομά να προστατεύουν το περιβάλλον, να κρατάνε την περιοχή καθαρή και να μην πετάνε ογκώδη υλικά και μπάζα που προέρχονται από ανακαινίσεις σπιτιών, εργοστασίων και καταστημάτων.

Η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει πως «πριν από λίγους μήνες, η περιοχή γύρω από τον οικισμό Αγία Σοφία καθαρίστηκε πλήρως με την βοήθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε μια προσπάθεια που κράτησε περισσότερο από έναν μήνα και απαιτήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ενώ συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες τόνοι σκουπιδιών και μπαζών».