Skip to main content

Καθαρίζουν Αγία Σοφία και Τσαΐρια στον δήμο Θερμαϊκού

Εξασφαλίστηκαν τα κονδύλια και από το νέο έτος αρχίζουν οι εργασίες καθαρισμού των δυο περιοχών που μετατράπηκαν σε αυτοσχέδιες χωματερές

Σε εκτεταμένους καθαρισμούς σκουπιδιών και ογκωδών αντικειμένων προχωρά ο δήμος Θερμαϊκού και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε δυο εκτάσεις, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε αυτοσχέδιες χωματερές.

Πρόκειται για τους οικισμούς Αγία Σοφία και Τσαΐρια, για τον καθαρισμό των οποίων η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας ενέκρινε κονδύλι 800.000 ευρώ, που εγκρίθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τόνισε ότι «μετά την απομάκρυνση των Ρομά από την περιοχή από την ΕΛΑΣ και την εισαγγελία, σε συνεργασία με το δήμο Θερμαϊκού, ως Μητροπολιτική Ενότητα καταβάλαμε προσπάθειες για να απομακρυνθούν τα πολλά απορρίμματα που είχαν συσσωρευτεί στις περιοχές, μεγάλο μέρος των οποίων είναι ογκώδη. Στόχος μας είναι να μην παγιωθεί καμιά από τις δυο περιοχές ως εστία μόλυνσης και να περιοριστεί ο κίνδυνος ρύπανσης του περιβάλλοντος.

«Τα χρήματα εξασφαλίστηκαν από την τροποποίηση του προγράμματος ιδίων πόρων για έκτακτες ανάγκες και οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν με τις απαιτούμενες εγκρίσεις. Πλέον είμαστε έτοιμοι το επόμενο διάστημα να αρχίσουμε τις εργασίες καθαρισμού, αλλά και διαχείρισης των απορριμμάτων», είπε η κ. Πατουλίδου.

Οι καθαρισμοί, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπη Στεργιάδη, θα αρχίσουν μετά την περίοδο των εορτών, στις πρώτες μέρες του νέου έτους.