Skip to main content

Καθηγητής ΠΑΜΑΚ για Τσιτσιπά: Να μην υποκλινόμαστε σε όσους στερούνται ηθικής

Ο Ιωάννης Κωνσταντινίδης επικρίνει τη δημόσια τοποθέτηση του τενίστα ότι θα εμβολιαστεί μόνο αν ο εμβολιασμός γίνει υποχρεωτικός.

Τις δηλώσεις του τενίστα, Στέφανου Τσιτσιπά πως θα εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού μόνο όταν θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός επικρίνει σε ανάρτηση στο Facebook ο αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Ιωάννης Κωνσταντινίδης.

Ο κ. Κωνσταντινίδης επισημαίνει πως η πρόσφατη τοποθέτηση του τενίστα για τον εμβολιασμό, έρχεται λίγους μήνες μετά την παρουσία του σε «κορωνοπάρτι στο Ντουμπάι», υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έχει κανένα δικαίωμα να περιφέρει τη δημοφιλία του υποσκάπτοντας τη συλλογικη προσπάθεια για να σταθεί όρθια η κοινωνία και η οικονομία.

«Λοιπόν όχι, δεν θα υποκλιθούμε στις επιδόσεις και το πάθος ενός ανθρώπου που στερείται ηθικής. Ας μάθουμε επιτέλους να τσεκάρουμε τους ανθρώπους ολιστικά, ως προσωπικότητες», τονίζει ο κ. Κωνσταντινίδης.

Μάλιστα, υπενθυμίζει πως ο νεαρός τενίστας συμμετείχε σε τηλεοπτικό σποτ στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι», προτρέποντας τους πολίτες να «μείνουν σπίτι όπως κι αυτός γιατί προέχει η υγεία όλων».

 

Η ανάρτηση του Ιωάννη Κωνσταντίδη:

«Τον χειμώνα τον είχαμε εντοπίσει σε κορωνοπάρτυ ζάμπλουτων στο Ντουμπάι. Σήμερα τον ακούσαμε να λέει ότι θα εμβολιαστεί μόνο αν του βάλουν το μαχαίρι στον λαιμό.

Και μάλλον πρέπει να μην πούμε λέξη για την ηθική του υπόσταση γιατί κάτι τέτοιο θα υποδήλωνε μισαλλοδοξία, αντι-καπιταλιστική υστερία ή καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων.

Κάτι από τα παραπάνω θα ακούγαμε σίγουρα, αναλόγως της γωνίας από την οποία βλέπει καθείς τα πράγματα ή μάλλον αναλόγως της ιδεολογικής παρωπίδας που έχει φορέσει.

Λοιπόν όχι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έχει κανένα δικαίωμα να περιφέρει τη δημοφιλία του κάνοντας δηλώσεις που υποσκάπτουν τη συλλογική προσπάθεια να σταθεί όρθια μια κοινωνία και μια οικονομία, από τις οποίες μάλιστα απέχει επιδεικτικά ζώντας σε φορολογικούς παραδείσους και ταξιδεύοντας σε πολυτελή all-inclusive προορισμούς. Την ίδια μάλιστα μέρα που ακούς 10.000 ανεμβολίαστους στον τομέα της υγείας να απαιτούν να συνεχίσουν να εργάζονται και να μεταδίδουν το μαθηματικά βέβαιο υψηλότερο ιικό φορτίο τους.

Λοιπόν όχι, δε θα υποκλιθούμε στις επιδόσεις και το πάθος ενός ανθρώπου που στερείται ηθικής. Ας μάθουμε επιτέλους να τσεκάρουμε τους ανθρώπους ολιστικά, ως προσωπικότητες.

Αν όχι κάθε μέρα, τουλάχιστον προτού τους βάλουμε στη βιτρίνα μιας καμπάνιας για την "ηθική υποχρέωση που έχουμε να τηρήσουμε τα μέτρα της καραντίνας για να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας".

Γιατί ναι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ένα από εκείνα τα πρόσωπα που βλέπαμε στους τηλεοπτικούς δέκτες την περυσινή άνοιξη να μας λέει να μείνουμε φρόνιμοι γιατί προέχει το συλλογικό καλό!».