Skip to main content

Καθηγητής του ΑΠΘ στους επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως

Για έκτη χρονιά συμπεριλαμβάνεται ο κ. Καραγιαννίδης στον κατάλογο Highly Cited Researchers που αφορά επιστήμονες με τη μεγαλύτερη ερευνητική επιρροή

Για έκτη χρονιά συμπεριλαμβάνεται ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, Γιώργος Καραγιαννίδης στον κατάλογο «Highly Cited Researchers», ο οποίος αφορά τους επιστήμονες με τη μεγαλύτερη ερευνητική επιρροή παγκοσμίως.

Ο κ. Καραγιαννίδης είναι καθηγητής Ψηφιακών Τηλεπικοινωνιακών Συστηµάτων στο Τµήµα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ και εξασφάλισε και πάλι τη συμμετοχή του στον πίνακα, ο οποίος συντάσσεται από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Thomson Reuters, έχοντας στο όνομά του 560 δημοσιεύσεις και 12.136 ετεροαναφορές.

Οι κυριότερες ερευνητικές του δραστηριότητες περιλαµβάνουν τις εξής θεματικές: Ασύρματες επικοινωνίες και επεξεργασία σήματος, Δίκτυα 5G και επόμενης γενιάς, Επεξεργασία σήματος για βιοϊατρικές εφαρμογές κ.λπ.

«Το Πανεπιστήμιό μας βρίσκεται στην αιχμή της έρευνας, με εξαίρετους συναδέλφους από όλα τα επιστημονικά πεδία. Οι επιστήμονές μας, με αφοσίωση στην έρευνά τους, πρωτοπορούν, διακρίνονται και μας κάνουν διαρκώς υπερήφανους», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου, συγχαίροντας τον κ. Καραγιαννίδη για τη διάκριση του.

Ο πίνακας «Highly Cited Researchers» στηρίζεται στα στοιχεία της ερευνητικής βάσης δεδομένων Web of Science και δημιουργείται στο πλαίσιο του project Clarivate Analytics. Περιλαμβάνει συνολικά τους καλύτερους 6.400 ερευνητές, από τα περίπου 9.000.000 ερευνητών που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως, το έργο των οποίων έχει τη μεγαλύτερη επιρροή, κάτι που προκύπτει από την απήχηση του έργου τους κατά τα τελευταία 11 έτη.

Εκτός από τον Καθηγητή του ΑΠΘ, στον κατάλογο περιλαμβάνονται ακόμη δέκα Έλληνες επιστήμονες. Τέσσερις από αυτούς εργάζονται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και δύο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων ΑΘΗΝΑ έχουν από μία συμμετοχή.