Skip to main content

Καθήλωσαν στην Άγκυρα αεροπλάνο από το Ιράν λόγω κορωνοϊού

Αρκετοί από τους επιβάτες προέρχονται από την πόλη Κουμ του Ιράν, την πόλη η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η πηγή του κορωνοϊού στην χώρα.

Συναγερμός σήμανε στην Τουρκία το μεσημέρι της Τρίτης με αεροπλάνο των Turkish Airlines που είχε απογειωθεί από την Τεχεράνη με προορισμό την Κωνσταντινούπολη να παίρνει εντολή να προσγειωθεί σε αεροδρόμιο στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με την Χουριέτ στο αεροπλάνο επιβαίνουν 132 άνθρωποι με τουλάχιστον 17 εξ αυτών να θεωρούνται ύποπτα περιστατικά. Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ τόσο τα 17 ύποπτα περιστατικά όσο και οι υπόλοποι επιβάτες θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο Zekai Tahir Burak για καραντίνα 14 ημερών, μεταδίδει το protothema.gr.

Κατά την ίδια πηγή αρκετοί από τους επιβάτες προέρχονται από την πόλη Κουμ του Ιράν, την πόλη η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η πηγή του κορωνοϊού στην χώρα.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 10:29 στην Άγκυρα και στις 12:30 ξεκίνησε ο δεύτερος έλεγχος των επιβατών από ειδικούς του υπουργείου Υγείας της Τουρκίας.

«Έχουν εξεταστεί όλοι. Έχουμε λάβει δείγματα από όλους. Δεν μπορώ να πω κάτι οριστικό. Οι επιστήμονες εξετάζουν τα δείγματα και θα έχουμε τα αποτελέσματα σε 3-4 ώρες» δήλωσε ο υπ. Υγείας της Τουρκίας Φαρετίν Κοτς.

Σε βίντεο από το αεροδρόμιο έχουν καταγραφεί ασθενοφόρα να είναι παρατεταγμένα προκειμένου να παραλάβουν επιβάτες του αεροπλάνου.

Ο Guardian μεταδίδει ότι το αεροπλάνο οδηγήθηκε στην Άγκυρα μετά από εντολή της κυβέρνησης.