Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022
x

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ RAPID TEST ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ - ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Στην Πυλαία, στο Πανόραμα αλλά και στο Ασβεστοχώρι θα βρίσκονται την ερχόμενη εβδομάδα μονάδες του ΕΟΔΥ και θα διενεργούν rapid test.

Συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού που απευθύνονται προς όλους τους πολίτες και διοργανώνονται από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Η πρωτοβουλία του δήμου γίνεται στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την ανάσχεση της πανδημίας και αφορά σε ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests).

Προηγήθηκαν ήδη 410 έλεγχοι σε Πυλαία, Χορτιάτη, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι - Εξοχή και Πανόραμα, όπου προσήλθαν και εξετάσθηκαν μέχρι στιγμής περισσότεροι από 77.630 συμπολίτες μας.

Να σημειωθεί ότι τα rapid test θα πραγματοποιηθούν σε πεζή ανοιχτή δειγματοληψία. 

Συγκεκριμένα τα rapid test θα πραγματοποιηθούν στις δημοτικές κοινότητες ως εξής:

-Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου και Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στην Πυλαία, στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας, Πολυτεχνείου 20

-Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στο Πανόραμα, έμπροσθεν ΚΑΠΗ Πανοράματος

-Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στο Ασβεστοχώρι, πίσω από το ΚΑΠΗ, Ευζώνων 1

Οι έλεγχοι θα γίνονται από τις 09.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι και όπως προαναφέρθηκε σε πολίτες που θα προσέρχονται πεζοί. 

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους αποδεικτικό ταυτότητας (π.χ. ταυτότητα, άδεια οδήγησης, διαβατήριο κτλ) και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

Η βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19 εκδίδεται από το https://bit.ly/2X8fOYB με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ.

Για τους μη εμβολιασμένους πολίτες η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας, κρατάμε αποστάσεις φοράμε μάσκα όπου απαιτείται.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ