Skip to main content

Καταγγελία για τις χορηγίες στον δήμο Θεσσαλονίκης - Η κοινή επιστολή

Ολόκληρη η κοινή δήλωση των τριών δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης του δήμου Θεσσαλονίκης για τις χορηγίες προς τον δήμο.

Στα χέρια του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσου Τσαβλή βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η κοινή δήλωση των τριών δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, μελών της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία αναφέρονται στις χορηγίες οι οποίες έγιναν προς τον δήμο κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Την κοινή δήλωση, όπως ενημέρωσε από το πρωί η Voria.gr, υπογράφουν οι Σταύρος Καλαϊτζίδης από την παράταξη “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα” του Νίκου Ταχιάου, Έλλη Χρυσίδου από την παράταξη “Θεσσαλονίκη Μαζί” της Κατερίνας Νοτοπούλου και Ανδρέας Κουράκης από την παράταξη “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη” του Σπύρου Βούγια.

Στην επιστολή τους οι τρεις αναφέρουν τα εξής:

«Κάτι φαίνεται να μην πηγαίνει καλά με τις «Αποδοχές των δωρεών» από την Οικονομική Επιτροπή για τη διοργάνωση των εορτών Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς 2019-2020 που δόθηκαν από επώνυμους και ανώνυμους  φορείς του εμπορικού κόσμου της πόλης μας.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η απαράδεκτη και επιθετική συμπεριφορά του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής  Ε. Κυριζίδη απέναντι στους  εκπροσώπους της αντιπολίτευσης  που του ζητούσαν εξηγήσεις  για τα ελλειπή αποδεικτικά στοιχεία των χορηγιών, αλλά και εάν αυτές οι χορηγίες καλύπτουν όλο το κόστος της διοργάνωσης ή θα υπάρξουν και άλλες στη συνέχεια.

Όχι μόνο αρνήθηκε να δώσει σαφείς απαντήσεις για το που κατέληξαν οι αρκετές χιλιάδες ευρώ που δόθηκαν  υπό την μορφή παροχής υπηρεσίας οι περισσότερες ,αλλά κατέφυγε και σε ύβρεις και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς κατά των μελών της αντιπολίτευσης  Καλαϊτζίδη Σταύρου, Κουράκη Αντρέα, και Χρυσίδου Έλλης που του ζήτησαν εξηγήσεις.

Να σημειωθεί ότι παρόμοια συμπεριφορά από τον ίδιο Πρόεδρο έχει παρατηρηθεί και άλλες φορές  και  επαναλαμβάνεται  πάντα κάθε φορά που δεν είναι σε θέση να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις στα ερωτήματα που του τίθενται.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, με αφορμή το 19ο θέμα που είχε εισαχθεί στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 12/02/2020 για έγκριση με τίτλο ΔΩΡΕΕΣ εταιρειών και φορέων, τα μέλη της αντιπολίτευσης Σ. Καλαϊτζίδης Α. Κουράκης και Ε.Χρυσίδου μη καλυπτόμενα από την εισήγηση την οποία δεν συνόδευαν για όλες τις χορηγίες τα αντίστοιχα παραστατικά που να τις δικαιολογούν ,ζήτησαν απαντήσεις από τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Ε. Κυριζίδη. Αντί όμως απαντήσεων εισέπραξαν τις προσβλητικές ιαχές του ανίκανου να απαντήσει Προέδρου φανερώνοντας την αγωνιώδη προσπάθεια του να διεκφύγει του θέματος.  

Μη καλυπτόμενοι κατά συνέπεια, τόσο από την εισήγηση, όσο και από τις απαντήσεις του Προέδρου, αλλά και επειδή τα «περίεργα και αναπάντητα»  στη λειτουργία της Ο.Ε. συνεχώς πληθαίνουν ίσως θα πρέπει να αναζητηθούν απαντήσεις σε ανώτερες αρμόδιες αρχές.
 
Κύριε Πρόεδρε

Παρακαλούμε να ανακοινώσετε την κοινή μας δήλωση στο επόμενο δημοτικό Συμβούλιο που αφορά στα σοβαρά θέματα της λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής καθώς και των δωρεών προς τον Δήμο μας για την διοργάνωση των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς 2019-2020, ώστε να δοθούν οι αναγκαίες απαντήσεις και διευκρινήσεις».