Skip to main content

Κατ'οίκον περιορισμός για την 24χρονη που πέταξε το μωρό της σε κάδο

Το πρωί της περασμένης Τετάρτης, η 24χρονη τύλιξε το μωράκι της με μια κουβέρτα, το έβαλε σε μια χάρτινη σακούλα και το πέταξε στα σκουπίδια.

Σε κατ'οίκον περιορισμό μπήκε η 24χρονη μητέρα από τη Γεωργία αφού υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα και θα αποφασίσει το δικαστήριο εντός πέντε ημερών για την ποινή της.

Το πρωί της περασμένης Τετάρτης, η 24χρονη τύλιξε το μωράκι της με μια κουβέρτα, το έβαλε σε μια χάρτινη σακούλα και το πέταξε στα σκουπίδια στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Κανάρη στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της Γεωργιανής κοπέλας, Κωνσταντίνο Κρόμπα, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr, η 24χρονη ισχυρίστηκε ενώπιον του ανακριτή ότι βρισκόταν σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης και δεν ήξερε τι έκανε.

"Προέκυψε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για την ανάγκη επιβολής περιοριστικών όρων ή προσωρινής κράτησης καθώς και για τον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης και ως εκ τούτου θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο εντός πέντε ημερών. Η κοπέλα είναι σε κατ 'οίκον περιορισμό και της απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα" είπε στο protothema.gr ο δικηγόρος της.

Και πρόσθεσε: "Ισχυρίστηκε ότι ήταν θολωμένη, βρισκόταν σε μια κατάσταση πλήρους σύγχυσης και δεν ήξερε τι έκανε εκείνη τη στιγμή. Έχει χιλιομετανιώσει για την πράξη της και θέλει πίσω το παιδί της" είπε ο δικηγόρος της.

"Πιστεύω ότι πάσχει από κάποιας μορφής κατάθλιψη και ίσως αυτό να την οδήγησε σε αυτό το οποίο έκανε και σίγουρα είναι καταδικαστέο. Η απόγνωση την οδήγησε να πετάξει το μωρό της στα σκουπίδια γιατί δεν έχει χρήματα να το μεγαλώσει. Ρωτάει συνεχώς για το μωρό της και μας ζητάει να του πάμε διάφορα πράγματα στο νοσοκομείο» λέει στο protothema.gr ο Κωνσταντίνος Κρόμπας.

Πολλά ζευγάρια θέλουν να υιοθετήσουν το βρέφος

Μεγάλο και συγκινητικό είναι το ενδιαφέρον του κόσμου για το νεογέννητο αγοράκι, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο. Ο ίδιος σε δηλώσεις του ανέφερε πως δεν είναι λίγα τα ζευγάρια εκείνα τα οποία έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να βοηθήσουν αλλά και να υιοθετήσουν το βρέφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από την εισαγγελική παραγγελία της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Καλαμάτας ολοκληρώθηκαν από την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Καλαμάτας οι απαραίτητες διαδικασίες για τη φιλοξενία του βρέφους σε δομή προστασίας. Με έγγραφο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής-Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Μητέρα» εγκρίθηκε η εισαγωγή του βρέφους και την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά του.