Skip to main content

Καβάλα: Κατέστρεψαν ιστορικό γεφύρι για να βρουν... θησαυρό (φωτο)

Οι δράστες έσκαψαν μέχρι και τα θεμέλια, με τα ίχνη της αξίνας να είναι ορατά στη μαρμάρινη «υποδομή» του γεφυριού της Καβάλας.

Σημαντική ζημιά στο τρίτο κατά σειρά και μεγαλύτερο πέτρινο ιστορικό γεφύρι της Καβάλας προκάλεσαν άγνωστοι που ήθελαν να βρουν... θησαυρό, ο οποίος θρυλείται ότι υπάρχει στην περιοχή.

Σύμφωνα με το kavalapost.gr, οι δράστες έσκαψαν μέχρι και τα θεμέλια, με τα ίχνη της αξίνας να είναι ορατά στη μαρμάρινη «υποδομή» του γεφυριού, το οποίο θεωρείται μέρος της υποδομής την οποία έφτιαξε ο Ιμπραήμ για την υδροδότηση της Καβάλας.



Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά όπου χρυσοθήρες αναζητούν κρυμμένους θησαυρούς στην περιοχή, βασιζόμενοι σε δοξασίες και θρύλους, ένας εκ των οποίων «μιλάει» για θησαυρό σε τοξωτό γεφύρι ή για τον -υποτιθέμενο- θησαυρό του Μαμούτ Αγά στην Καβάλα. Ωστόσο οι θησαυροί παρέμειναν ό,τι και οι «πηγές» τους: Απλοί θρύλοι.



Σημειώνεται ότι η ζημιά στο γεφύρι είναι ήδη εις γνώσιν του δήμου Καβάλας, με τον δήμαρχο, Θόδωρο Μουριάδη να σκοπεύει άμεσα να πραγματοποιήσει αυτοψία στο γεφύρι, μαζί με την Αρχαιολογική Υπηρεσία της Καβάλας και μέλη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, προκειμένου να εκτιμηθεί η ζημιά και κυρίως να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν.