Skip to main content

Καβάλα: Προσήχθη υπόπτος κτηνοτρόφος για τη φωτιά στο Παγγαίο

Ο κτηνοτρόφος που προσήχθη κρατείται στο ΑΤ Ελευθερούπολης ενώ είναι κάτοικος του δήμου Παγγαίου - Ξεκίνησε η προανάκριση με εξέταση μαρτύρων

Ένα ύποπτος κτηνοτρόφος προσήχθη από δυνάμεις της ΕΛΑΣ τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης για να διαπιστωθεί έαν είναι υπαίτιος της πρόκλησης πυρκαγιάς στο όρος Παγγαίο το μεσημερί της Τρίτης.

Διαβάστε ακόμη: Καβάλα: Υπό έλεγχο η φωτιά στους πρόποδες του όρους Παγγαίου

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, λίγο πριν τις 7.00 το απόγευμα ξεκίνησε η ανάκριση των μαρτύρων από την ανακριτική υπηρεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευθερούπολης.

Ο κτηνοτρόφος που προσήχθη κρατείται στο ΑΤ Ελευθερούπολης ενώ είναι κάτοικος του δήμου Παγγαίου. Αργότερα, αναμένεται να οδηγηθεί και στην ανακριτική υπηρεσία της Πυροσβεστικής.

Ο κτηνοτρόφος, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για αντίστοιχη περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, σχεδόν στην ίδια περιοχή, χωρις ωστόσο να προκύψει ενοχή του. Η δε στάνη του βρίσκεται μια ανάσα από το σημείο που εκδηλώθηκε η σημερινή πυρκαγιά.

Μιλώντας στη Voria.gr o δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης σημειώσε ότι «δίνουμε μάχη με τους ανέμους και τις αναζωπυρώσεις, αν και η κατάσταση είναι καλύτερη. Πριν λίγη ώρα ήρθαν και δύο μπουλντόζες από τον Στρατό, ώστε να συνδράμουν στη μάχη της ολικής κατάσβεσης».

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά τέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης υπό έλεγχο από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.