Skip to main content

Καβγάς και καταδίωξη με αυτοκίνητα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πεζοί, οδηγοί άλλων αυτοκινήτων και επαγγελματίες παρακολουθούσαν άναυδοι επεισόδιο που διαδραματίστηκε στην περιοχή της Πολυτεχνείου και της Φράγκων.

Σκηνές από κινηματογραφική ταινία με ξύλο στη μέση του δρόμου, καταδίωξη αυτοκινήτων που ντριφτάρουν και ακολούθως κυνηγητό με λοστούς εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πεζοί, οδηγοί άλλων αυτοκινήτων και επαγγελματίες παρακολουθούσαν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι άναυδοι τον καβγά και στη συνέχεια την επεισοδιακή καταδίωξη που διαδραματίστηκε στην περιοχή της Πολυτεχνείου.

Όλα ξεκίνησαν όταν οδηγός οχήματος που περίμενε στο φανάρι της συμβολής των οδών Πολυτεχνείου και Δωδεκανήσου πάτησε κόρνα σε δύο πεζούς που πήγαν να περάσουν τη διάβαση με κόκκινο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι πεζοί ζήτησαν τον λόγο από τον οδηγό και γρήγορα η κατάσταση ξέφυγε όταν οι δύο επιβαίνοντες του οχήματος κατέβηκαν από αυτό μετά την πρόκληση των πεζών.

Πεζοί και επιβαίνοντες ήρθαν στα χέρια μπροστά στα μάτια πεζών και οδηγών. Η σύρραξη διακόπηκε εν μέσω κορναρισμάτων απο τους άλλους οδηγούς. Ωστόσο, οι επιβαίνοντες του αυτοκινήτου με τη συνδρομή άλλων δύο αυτοκινήτων μάρκας BMW επέστρεψαν στην Πολυτεχνείου σε αναζήτηση της άλλης ομάδας νεαρών.

Τα αυτοκίνητα, μάλιστα, μπήκαν με μεγάλη ταχύτητα και στη Φράγκων και τη Βίκτωρος Ουγκό και κάνοντας ντριφτ στην Πολυτεχνείου, όπου οι νεαροί επιβαίνοντες κατέβηκαν από αυτοκίνητα. Στη συνέχεια μία ομάδα περίπου επτά-οκτώ ατόμων, κάποιοι εξ αυτών με κοντάρια στα χέρια και εκτοξεύοντας απειλές κατευθύνθηκαν μέχρι την Ίωνος Δραγούμη αναζητώντας τους δράστες του ξυλοδαρμού τους.

Η αναζήτησή τους δεν έφερε αποτέλεσμα με αποτέλεσμα να επιβιβαστούν και πάλι στα οχήματά τους και να αποχωρήσουν λίγα λεπτά πριν φτάσουν οι άνδρες της αστυνομίας.