Skip to main content

Καζάνας: Οι γυναίκες της Μικράς Ασίας αποτελούν πρότυπο για τον σύγχρονο κόσμο

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών μιλάει στη Vwoman για τις γυναίκες της περιοχής και μας συστήνει μερικές από τις σημαντικότερες Μικρασιάτισσες.

Είναι κάποιοι άνθρωποι που σε εκπλήσσουν και σε εντυπωσιάζουν διαρκώς. Ένας, από αυτούς είναι ο Γιώργος Καζάνας, πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών. Μπορεί να διαθέτει εντυπωσιακές σπουδές στον τεχνοκρατικό κλάδο της Μηχανικής-απόφοιτος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ και κάτοχος δυο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών - παράλληλα όμως με την ενασχόληση του με μια επιστήμη του μέλλοντος, αγαπά και ερευνά σε βάθος την ιστορία και το παρελθόν.

Ίδρυσε την Ένωση Μικρασιατικών μέσα από την δική του ανάγκη να ανακαλύψει τις ρίζες του- κατάφερε μάλιστα να συνθέσει το δικό του γενεαλογικό του δέντρο, αρχής γενομένης από τον 15ο αιώνα-. Μέσα από την ενασχόλησή του με την ιστορία της Μικράς Ασίας θαύμασε τις γυναίκες της περιοχής και θεώρησε χρέος του να αναδείξει σημαντικές Μικρασιάτισσες.

Με αφορμή την ημέρα μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής μας συστήνει, μεταξύ άλλων, τη Κυριακή Ναύτη, την πρώτη γυναίκα μέλος της Φιλικής Εταιρείας, την Καλλιόπη Κεχαγιά, που συνέβαλε στην κατάργηση των έμφυλων διακρίσεων και άλλες γυναίκες της εποχής και του τόπου, που διαμόρφωσαν τη θέση της σύγχρονης γυναίκας.

Διαβάστε περισσότερα στη Vwoman.gr.