Skip to main content

Και επίσημα πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης

Η παράταξη του δημάρχου Πυλαίας Χορτιάτη είχε αποσπάσει το 62,7% των ψήφων κατά την εκλογική διαδικασία, δηλαδή 17 από τις συνολικά 25 έδρες.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), μετά τις αρχαιρεσίες της 8ης Νοεμβρίου, που πραγματοποιήθηκαν στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Κατά την πρώτη σημερινή συνεδρίαση, το Δ.Σ. εξέλεξε το προεδρείο καθώς και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής που θα αναλάβουν καθήκοντα μέχρι το 2023. Βάσει των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΕΔΚΜ ορίζεται ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος είχε αποσπάσει το 62,7% σε ψήφους κατά την εκλογική διαδικασία, δηλαδή 17 από τις συνολικά 25 έδρες.

Στη θέση του αντιπροέδρου παραμένει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης ενώ γραμματέας ορίζεται ο δημοτικός σύμβουλος του κεντρικού δήμου, Βασίλης Γάκης.

Η πενταμελής εκτελεστική επιτροπή απαρτίζεται από το προεδρείο και δύο μέλη, τον Δημήτρη Νότα, δήμαρχο Εμμανουήλ Παππά και τον Χρήστο Ζησάκο, δημοτικό σύμβουλο Νεάπολης - Συκεών.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της διαδικασίας, ο πρόεδρος πλέον της ΠΕΔΚΜ επανέλαβε την πρόθεσή του ώστε το προεδρείο να είναι διαπαραταξιακό και έκανε λόγο για διοίκηση «με χαρακτήρα ενωτικό και αυτοδιοικητικό».

«Όλο το προεδρείο εκλέχθηκε ομόφωνα, ομόψυχα και σε αυτό το κλίμα θα συνεχίσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καϊτεζίδης και σημείωσε: «Όλοι οι συνάδελφοι θα εκπροσωπηθούν και στα όργανα και στις επιτροπές και με αυτό τον τρόπο θα δυναμώσουμε τη φωνή της Κεντρικής Μακεδονίας σε επίπεδο αυτοδιοικητικό».

«Τιμητική» χαρακτήρισε την επανεκλογή του στη θέση του αντιπροέδρου ο κ. Δανιηλίδης, κρατώντας ωστόσο επιφυλάξεις για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για τις «καταστάσεις και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε στο αμέσως προσεχές μέλλον, είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε ενωμένοι και σε συνεννόηση για να φέρουμε θετικά αποτελέσματα» είπε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών προσθέτοντας πως «έχω μία διαίσθηση ότι θα περάσουμε δύσκολες καταστάσεις ως Τοπική Αυτοδιοίκηση και εμείς ως εκπρόσωποι όλης της Κεντρικής Μακεδονίας πρέπει σταθερά και απαρέγκλιτα στις θέσεις και τις γραμμές στις οποίες είχαμε και έχουμε καταλήξει εδώ και χρόνια, να αγωνιστούμε έτσι ώστε επιτέλους και στη χώρα μας η Τοπική Αυτοδιοίκηση να προσεγγίσει προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

«Επικράτησε ένα πνεύμα συναίνεσης, όπως θα έπρεπε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση» υπογράμμισε από τη μεριά του ο νέος γενικός γραμματέας επισημαίνοντας πως αυτό οφείλεται στην πρωτοβουλία του προέδρου της ΠΕΔΚΜ αλλά και στην αποδοχή και συναινετική διαδικασία και των υπολοίπων παρατάξεων. «Τα προβλήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολλά, δύσκολα, κοινά και νομίζω ότι μέσα σε αυτή τη λογική θα πρέπει να επικρατήσει η συναίνεση, όσο το δυνατόν περισσότερο, για τη θωράκιση της επίλυσης των προβλημάτων. Τα προβλήματα των συνδημοτών μας, όλων των δήμων είναι σοβαρά και σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τους συνδημότες μας και να δώσουμε όραμα πρωτίστως» σημείωσε ο κ. Γάκης.